hirdetes

’1 gömb = 1 ember’- sokkoló animáción mutatják be a Magyarországi járványhelyzet alakulását

VN

Nincs koronavírus! Van koronavírus! Minek a maszk? Én veszek fel kettőt is, sőt még kesztyűt is húzok! Állandó vita ez családokban, munkahelyen, baráti körben, a metrón, és mindenhol. Nem szeretnénk eldönteni. De mutatunk egy zseniálisan komponált, de egyben sokkoló videót, a hazai járványhelyzet alakulásáról.

Sokkoló animáción mutatják be a Magyarországi járványhelyzet alakulását

1 gömb = 1 ember

„A tavaly novemberben készített Koronavírusban elhunytak száma Magyarországon adatvizualizációm frissített verziója a jelenlegi számok fényében”címmel jelent meg egy animáció, amit aztán nem véletlen felkapott az egész internet. Egyben zseniális, és sokkoló. Egy-egy gömb egy-egy a koronavírusban elhunyt személyt jelképez. Egy perc alatt megtelik a képernyőnk. 

Sokkoló videó a Magyarországi járványhelyzet alakulásáról

A videó megalkotója Olajos Tamás. Az által megalkotott adatvizualizáció 2020 márciusával indul, csakúgy ahogyan a vírus is indult hazánkban. A labdák lassan elkezdenek hullani szépen lassan, aztán áprilisban láthatóan sokkal több potyog belőlük hirtelen, berobban a járvány Magyarországon. Július-augusztusban alig-alig láthatunk gömböt, nyáron visszaszorulni látszott a vírus. De az igazán sokkoló az ezutáni részt nézni, mintha valaki egy nagy zsákból öntené a labdákat ránk, és megtelik a képzeletbeli kád. A március felirat már egy röpke pillanat alatt eltűnik a képernyőről, mert ellepik a záporesőként hulló gömbök. Ma pedig rekordott döntött a járvány, 300-nál is többen haltak meg 24 óra alatt.

hirdetes

 

A tavaly novemberben készített “Koronavírusban elhunytak száma Magyarországon” adatvizualizációm frissített verziója a jelenlegi számok fényében [OC] from r/hungary
hirdetes

Friss hazai koronavírus adatok

„Meghalt 302, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6700 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 2 011 029 embert oltottak be Magyarországon, közülük 753 187-en már a második adagot is megkapták.” A kormányzati portálon azt írták: 652 433-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 20 737-re emelkedett, a gyógyultak száma 406 935. Az aktív fertőzöttek száma 224 761-re nőtt. Kórházban 12 346 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1492-en vannak lélegeztetőgépen.  Hatósági házi karanténban 55 287-en vannak, a mintavételek száma 4 609 152-re nőtt.

Koronavírus adatok világviszonylatban

A világon 128 212 179 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 803 776, meggyógyultak 72 739 272-en a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 127 587 110 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 2 791 718 volt. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek. A SARS-CoV-2 vírus okozta, Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol eddig 30 393 001 fertőzöttet és 550 967 halálos áldozatot regisztráltak.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Budapesti Tavaszi Fesztivál

A Budapesti Tavaszi Fesztivált 1981-ben alapítottál, mely azóta  Magyarország egyik... Tovább

Október 23

Október 23: Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Magyarország népének a sztálinista terror... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek