hirdetes

5 spájz rendezési tipp, amit még nagymamámtól tanultam

VN

A spájz egy nagyon rizikós területe a háznak, ahol szinte szempillantás alatt őskáosz alakulhat ki, ha egy kicsit megfigyelünk. Nagymamámtól több spájz berendezési praktikát is tanultam, ami neked is kapóra jöhet, ha folyton úgy érzed, hogy nem találsz semmit, nincs semminek helye vagy, hogy tele a spájz, még sincs mit elővenni. 

5 spájz rendezési tipp

#1. Szabadulj meg azonnal a lejárt ételektől!

Ha tele van a spájz a lejárt ételekkel, alapanyagokkal, akkor sosem lesz rend. A lejárt ételeke nagyon som helyet foglalnak, ráadásul, ha véletlenül felhasználásra kerülnek, akkor még egészségügyi panaszokat is okoznak. Nagymamám minden havi nagybevásárlás előtt átnézte a spájzot, lejárt, romlott ételek után kutatva. Szerinte, ha megfigyeljük, hogy mit kell gyakran kidobni, akkor optimalizálni is lehet a bevásárlást, elkerülni az úgynevezett felesleges dolgok megvételét. Hát nem okos? Ha sok felesleges dolog van a spájzban, akkor tényleg csak nagyon nehezen lesz rend. ha valamit nem használsz el, akkor egyszerűen csak vegyél kisebbet legközelebb, vagy ne vegyél, ha nem is kell.

#2. Kategorizáld a termékeket a spájzban!

A spájzot sokféleképpen be lehet rendezni, és e sokféle módszer közül ráadásul egyik sem jobb a másikánál. Úgy kell kategorizálni, csoportosítani, ahogy nekünk kézre esik, ahogy nekünk jó. Gyerekes családoknak ajánlott olyan rendszert kialakítani, hogy a felső polcokon legyenek a gyermekek számára káros dolgok, alul pedig, amit ők is ehetnek, például gyümölcsök, pékáruk, nassolnivalók. Ajánlott a kategóriákat is úgy elrendezni, hogy előrébb legyenek a hamarabb lejáró termékek. Találj mindennek helyet, és jegyezd meg, hol van, mindig oda tedd!

hirdetes

#3. Szánj időt a kipakolásra, a spájz rendbetételére!

A bevásárlásból hazatérve semmi kedved kipakolni, kibontogatni a dolgokat, eltávolítani a zacskókat felesleges csomagolásokat, inkább csak behajítod a spájzba, hogy majd később megcsinálod? Nem fogod megcsinálni, és kezdetét veszi a rendetlenség! A bevásárlás után mindig szánj megfelelő időt a kipakolásra. 

hirdetes

#4. Használj ki minden helyet!

Minden alkalommal úgy érzed, nincs elég hely a spájzban? Biztos, hogy kihasználtál te minden helyet? A falakra, ajtókra szerelhető egyszerű, kis helyet foglaló, praktikus polcos tárolókról sem feledkeztél meg, amik nagyon sok plusz helyet tudnak csinálni? Ugye, hogy mindig vannak jó ötletek!

#5. Nem mindig az eredeti csomagolás a legjobb választás!

Az eredeti csomagolások könnyen szakadnak. Ha valaminek csak a felét használod el, akkor másik fele az eredeti csomagolásban, nemcsak hogy nem fog jól kinézni, hanem kezelhetetlen is lesz. Nekem az eredeti csomagolásban a rizs, és a tészta is mindig szóródott, ezeket áttetsző műanyag dobozban tárolom az óta. A lisztet is egy hatalmas fémdobozban, ami biztosan nem fog kilyukadni! Amióta a müzliket is áttetsző dobozokba tettem, sokkal jobban fogynak, mert könnyen észrevehetőek, azonosíthatóak. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ipolytarnóci ősmaradványok

Az ipolytarnóci ősmaradványok: Páratlan szépségű helyszín. A természetvédelmi terület... Tovább

Gyulai kolbász vagy gyulai pároskolbász

Gyulai kolbász vagy gyulai pároskolbász: Hungarikum. A Gyulai Kolbász története lassan... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Gasztronómia Hírek Szórakozás