hirdetes

Spanyolországban és Olaszországban sem oltanak már AstaZeneca oltással!

Bettina

Több ország gondolja úgy, hogy nem szabad az AstraZeneca oltással oltani a 60 év alattiakat!

Nem oltanak több országban AstraZeneca oltással!

Minden ország kezd felzárkózni az oltások terén egyre jobban, de vannak országok, ahol már az AstraZeneca oltását korhoz kötik. Spanyolországban és Olaszországban sem oltanak már 60 év alattiakat az AstraZeneca vakcinájával

Spanyolország és Olaszország döntést hozott. Nem hajlandóak tovább oltani 60 év alattiakat az AstraZeneca vakcináva. Ezt a döntést szerdán, azután hozták meg Madridban és Rómában, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) elismerte, hogy a vérrögképződés az AstraZeneca egy nagyon ritka mellékhatása.
Annak ellenére, hogy az EMA nem változtatott a vakcinával kapcsolatos iránymutatásokon, hogy azt a továbbiakban kinek lehet vagy nem lehet beadni, mivel jelentős részben 60 évnél fiatalabbak voltak érintettek, ezért döntött most Olaszország és Spanyolország is úgy, hogy az AstraZeneca vakcinájával csak 60 évnél idősebbeket oltanak. Spanyolországban 1 hónappal korábban az AstraZenecát még pont az idősebb korosztálynak, az 55 év felettieknek nem akarták adni.

hirdetes
Nem olyan sokkal előtte, hogy Spanyolország és Olaszország meghozta a döntését, hogy nem oltanak tovább  60 év alattiakat az AstraZeneca vakcinájával, Franciaországban, Hollandiában és Németországban is hasonlóan döntöttek, mivel az AstraZeneca vakcinájával ott is csak a 60 évnél idősebbeket oltják.

hirdetes

Spanyolországban jóval többen belettek oltva már, mint hazánkban. Spanyolországban már 6,4 millióan kapták meg a koronavírus elleni oltás első adagját, közülük kicsivel több mint kétmillióan az AstraZeneca vakcináját kapták meg.

Olasz tisztviselők nyilatkoztak arról egy szerdai sajtótájékoztatón, hogy az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatos új irányelvek nem vonatkoznak azokra, akik 60 év alattiak, és korábban már megkapták az oltás első adagját. Akik megkapták, már az oltást ők kortól függetlenül AstraZenecát kapnak majd a második oltás alkalmával is, mivel az oltásokat nem lehet csak úgy keverni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A díszmagyar

A díszmagyar, a magyar kultúra alkotása, egy 19. században kialakult nemzeti díszöltözék. Ez... Tovább

A magyar vízilabda aranygeneráció

A magyar vízilabda aranygeneráció: a vízilabda esetében az egyik magyar sikersportágról... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!