hirdetes

Storck már a Svájc elleni taktikát fontolgatja!

Pecze Csilla

Bernd  Storck, a magyar labdarúgó- válogatott szövetségi kapitánya már a Svájc elleni taktikákat fontolgatja. Storck egyébként azt mondja, megjegyzéseit kritikaként fogadják, pedig ő csak a magyar válogatott teljesítményét szeretné minél magasabb szintre emelni. 

Storck a svájciak elleni mérkőzésen agyal

"Nem szeretnék állandóan ezzel a témával foglalkozni, ugyanakkor azt azért látni kell, hogy ez az egyik legfontosabb összetevő, mert a kondíció az alapja, hogy futballistáinkat taktikailag és technikailag is magasabb szinte juttathassuk" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Storck, aki egyelőre nem szerette volna elárulni, a Feröer- szigetek elleni VB- selejtezőn milyen állapotban voltak játékosain.

Csakis az eredményes munka érdekében emeli fel hangját, nem okoskodik.

 

Storck a svájciak elleni mérkőzésen agyal

Elmondása szerint azt szeretné, ha az NB I mezőnyében egységes lenne a felkészítés.
Azt tapasztalja ő és Csányi Sándor a szövetség elnöke is, hogy hiába szeretne előremutató instrukciókat adni, állandó kritikában részesítik őket.

 "Én is azt szeretném, hogy előrelépjünk, hogy javuljon a magyar labdarúgás. Sokszor kritikaként értelmezik a megjegyzéseimet, holott én pusztán arról beszélek, mi mindenen kellene szerintem változtatni ahhoz, hogy jobbak legyünk. Nem harcolni szeretnék, dolgozni." 

Storck szerint az volt az oka a Feröer- szigetek elleni  mérkőzésen részt vevő magyar játékosok egy része nem voltmegfelelő fizikai állapotban, többek közt azért, mert többen kerestek maguknak új csapatot, így a kerettagok 50-60 százaléka nem készült fel klubja mérkőzésein.

hirdetes

Az Európa Bajnokságot követően csak Nagy Ádám, Láng Ádám,  Bese Barnabás tudott leszerződni  Nyugat- Európába, pedig mindenki azt remélte, a közvélemény felfigyel a magyar játékosokra.

Storck a svájciak elleni mérkőzésen agyal

"Alapesetben, ha egy játékosügynök el szeretné adni a futballistát, be kell ajánlania a szóba jöhető kluboknak, akik az Eb-szereplésen egy szervezett válogatottat láttak, ahol nem annyira az egyéni képességek domináltak, inkább a csapatszellem. Ha az Európa-bajnokságot követően egy ügynök felkínálja megvételre a játékosát, akkor nemzetközi kupamérkőzésre invitálhatja a klub megfigyelőjét.

Sajnos a futballisták nem nagyon tudtak pihenni az Eb után, így nem is voltak a nemzetközi kupameccseken a legjobb formájukban, a megfigyelők pedig ezt látták" – mondta Bernd Storck a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Szerinte a csapat mindent megtett a múltkori VB- selejtezőn, viszont a csapat akkori fizikai felkészültségéből csak ennyit lehetett kihozni.

hirdetes

Az EB utáni nemzetközi reakciókat tekintve csalódott, hiszen neki igazán elhatározásában állt Európa futball térképére visszahelyezni Magyarországot.
 

Storck a svájciak elleni mérkőzésen agyal

A Svájc elleni taktikákat fontolgatja már

A Feröer- szigetek elleni 0-0 után, október 7-én  Svájc ellen, majd három nappal ezután Lettországban  játszik a magyar válogatott.

Svájc, akárcsak mi, szintén nyolcaddöntős volt az EB-n, keretében topligában játszó játékosok vannak, pedig az Arsenalban játszó Xhaka nélkül is, aki eltiltás miatt nem játszhat a majd a mérkőzésen, valamint Xherdan Shaqiri  jelenléte sérülése miatt kétséges.

"Ezúttal is mindent megpróbálunk, ráadásul továbbra is bízom a kiválasztottjaimban. Már bizonyították, hogy képesek megfelelni a nemzetközi szint kívánalmainak, abban hiszek, hogy ezúttal is így lesz. A megfelelő fizikum és odaadó játékunk mellett a taktikai felkészültségünknek köszönhettük a franciaországi sikereket. Azon agyalok, hogy ezúttal is ráleljek az üdvözítő taktikára."

Forrás: origo.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Zirci Ciszterci Arborétum

Zirci Ciszterci Arborétum:  A Zirci Arborétum hazánk legmagasabban fekvő... Tovább

Géza fejedelem

Géza fejedelem: Géza – keresztségben kapott nevén István – magyar nagyfejedelem 972... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Magyar Magyarország Sport