hirdetes

Street food az esküvőkön? – Több előnye van ennek az új trendnek, mint hinnéd!

VN

Még manapság is nagyon sokan ragaszkodnak a hagyományos esküvőkhöz, a régi szép szokásokhoz, de azért egyre többször lehet találkozni formabontó ötletekkel is. Ilyen formabontó ötlet, amikor nem húsleveset, hagyományos magyar ételeket, hanem formabontó módon street food, BBQ ételeket tálalnak az esküvőkön. Sokan ellene vannak, pedig rengeteg előnye van!

Street food esküvőkön előnyei

Street food ételek esküvőkön?

Manapság egyre több modern szokás tette be a lábát az esküvői forgatagokba is. Ilyen például, amikor e vendégsereg elő nem a húslevest teszik le merőkanalastul az asztalra, hanem food truck kocsikból kell kiszolgálniuk magukat, szedniük friss BBQ ételeket, BBQ húsokat, hamburgereket, és ehhez passzoló köreteket. Gyakorlatilag bármilyen jellegű street food ételleln, hamburgerrel, hot doggal, görög gyrosszal, sőt akár még lángossal is el lehet játszani ezt, így akár a pár kedvenc étele is lehet az esküvő fő fogása, akkor is, ha nem éppen a pörkölt az. A food truck kínálata azonban messze túlmutat az olyan lehetőségeken, mint például a hot dog, a grillezett sajt és a taco, amelyek először eszünkbe juthatnak. Valójában a food truckok a konyha széles választékát kínálják (nagyjából bármit, amit csak megálmodsz), sőt a teljes ételektől és előételektől a desszertekig, koktélokig és kávéig terjednek. Egy food truck nagyjából 100-150 vendég kiszolgálására képes, tehát létszám korlátok se nagyon vannak.  Milyen előnyei vannak ennek az esküvői cateringnek?

hirdetes

Széles választék

A food truck legnyilvánvalóbb előnye a varázsa és az izgalom, amit hoz. Nem a megszokott menüt kínálják, hanem valami kis újdonságot, jellemzően olyan dolgokat, amiket mindenki szeret! Többféle étel tálalására is van lehetőség, akár svédasztalos kiszolgálást is ki lehet alakítani friss köretekkel, salátákkal, húsokkal- így mindenki a saját ízlésének megfelelően alakíthatja az ételt, és annyit szed, amennyit csak szeretne. Modern esküvőkhöz nagyon passzol ez a catering, és hidd el a vendégek is nagyon lelkesedni fognak az új, friss ízekért!

Takarékos megoldás

A street food ételek általában jóval olcsóbbak, mint az éttermi étkezés – és ha cateringeben válasszuk ezt a megoldást, akkor is sokkal olcsóbban ki lehet jönni. Nem feltétlenül az alapanyagok ára miatt, habár a hamburger bucik ára valóban alacsonyabb, mint a gourmet fogásoké, hanem azért is, mert ebben az esetben nem kell a kiszolgálásért, egyéb felesleges körítésért fizetni.

hirdetes

Friss levegőn való tálalás

Az ilyen food truckos, street foodos megoldás nem kíván ültetett menetrendet, ezért lehetősége van a vendégeknek kötetlenül, a szabadban, a friss levegőn elfogyasztani a fogásokat. Közben bárki bárkivel beszélgethet, még egyszer szedhet. Itt nem kell senkinek sem stresszelni amiatt, hogy helyesen eszik- e késsel, villával, majd ezeket jól helyezi-e a tányérra…jóval kötetlenebb, és ezt sokan díjazzák majd!

Szeretnéd te is kipróbálni ezt az új esküvői cateringet? Hazánkban is elérhető már pár helyen a street food ételek rendezvényekre való rendelése. AZ RV Event egyik specialitása a mennyei street food finomságaik, amiket akár 100-150 fős esküvőig is vállalnak. Részletek: catering Somogy megye.  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szent István

Szent István: I. István, születési nevén: Vajk. Ő volt az utolsó magyar fejedelem és az... Tovább

Rippl-Rónai József

Rippl-Rónai József: Rippl-Rónai József magyar festő- és grafikusművész, a 19. század egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Programajánló