Videón Sümeg Vára

hirdetes

Sümegi vár csodája

Pi
hirdetes

Magyarország egyik legszebb vára Sümegi Vár. Kalandos a története, a jelene pedig méltó. elképesztő videókat készítenek róla, itt az egyik legszebb közülük!

A legszebb videó a Sümegi Várról

Sümeg vára a Balaton-felvidék nyugati részén, a környező tájegységből kiemelkedő magányos hegycsúcs tetején található. A erődítmény először az 1260-as években került megemlítésre a históriás könyvekben. A fellegvár falai egy évszázaddal később készültek el, majd a 15. század folyamán a vár előtti fennsíkot is erős, magas védőfallal vették körül.

Az idők során sok megpróbáltatás érte, ahogyan az összes magyar műemléket az országban. A gazdátlanná vált védőműveket az időjárás vasfoga a lakossággal karöltve évszázadokon át rombolta, mígnem az 1960-as években megkezdődött régészeti feltárása megóvás érdekében.

hirdetes

Manapság már a Balaton-felvidék legjobban helyreállított középkori kővárának számít, ahova sok ezer turista látogat el minden évben, ráadásul minden nyáron színpompás várjátékokkal idézik fel az egykori vitézek életét.

A várat 2016-tól kezdődően a Nemzeti Várprogram keretében felújították. A következő oldalon található videóban pedig mindenki képet kaphat erről a nem mindennapi műemlékről. Nézd meg Te is, hiszen ez a Vár maga a csoda még ma is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Retro

A retro egy gyűjtőfogalom. Minden olyan dolgot szokás ezzel a jelzővel illetni, amely a 80-as,... Tovább

Balatoni konferenciahotel

Ha egy tökéletes konferenciahelyszín keresünk, egy balatoni konferenciahotel mindig jó... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.