hirdetes

Ezek a legjobb SUP-os helyek Magyarországon

ZH
Frissítve: 2024.04.21
Frissítette: ZH

Bizonyára ma már mindenki ismeri a SUP-okat, azonban hiába örvend hatalmas népszerűségnek, még mindig vannak olyanok akik nem próbálták, pedig ez az egyik legjobb aktív kikapcsolódás, amit a nyári napokban csak eltudunk képzelni. A SUP, azaz a Stand Up Paddle, egy szörfdeszkához hasonlítható eszköz, amelyen, ahogy a neve is árulkodik, állva kell evezni. Ez teszi egyszerre kalandossá és relaxálóvá is. Nézzük, hol a legjobb SUP-ozni!

SUP helyek

TOP5 SUP-os hely Magyarországon


Ha még Te sem próbáltad a SUP evezést, de szeretnél te is belekóstolni, akkor most megmutatjuk neked, hogy Magyarországon melyek azok a helyek, ahol a legjobb deszkára pattanni, és felfedező túrára indulni. Szerencsére nem kell messzire utaznunk, hogy szebbnél-szebb helyeken SUP-ozhassunk, hiszen itthon is rengeteg helyet találni, ahol kikapcsolódhatunk egy kicsit evezés közben. Vegyük hát sorra a legjobb magyarországi SUP-os helyeket, majd szedjük össze deszkáinkat és indulhatunk is!

1.    Balatoni SUP-ozás

A Balatont, mivel ez Magyarország legnagyobb állóvize, sosem lehet megkerülni, ha vízi élményszerzésről van szó, így hát a magyar tenger erről a listáról sem maradhat le. Ha SUP-ozásról van szó, akkor a Balatonnál mindenre lehetőségünk van, akármire is használnánk a deszkánkat. A legtöbb strandon már bérlésre is van lehetőség, így ha kezdők vagyunk, akkor pár ezer forintért cserébe a part mentén kitanulhatjuk a SUP-ozást, viszont ha rendelkezünk saját deszkával, akkor a zsúfolt strandokat magunk mögött hagyva, felfedezhetjük a rejtett nádasok élővilágát, de a profik akár át is evezhetik, vagy körbe is evezhetik a tavat. De akár a deszkán ülve megnézhetjük a naplementét a tó közepéről, vagy csatlakozhatunk egy jógacsoporthoz is a reggeli órákban.

A Balatonnál SUP-ozni azért is olyan jó, mert emellett rengeteg más programot is találhatunk magunknak, rengeteg fesztivál, koncert, borozás van szervezve az egész Balaton körül a szezon alatt. Tehát egy biztos, a Balaton a kikapcsolódás kimeríthetetlen tárházát nyújtja bárki számára. 

hirdetes

2.    Velencei tó

A Balaton mellett természetesen meg kell említenünk a Velencei tavat is, ha már a tavaknál tartunk. A fővároshoz nagyon közel van, kevesebb, mint egy óra alatt ott lehetünk a parton és már kaphatjuk is elő a deszkánkat egy jó kis evezésre. Mivel a tó környéke és a partvidék kevésbé van kiépítve, mint a Balatonon, ezért itt sokkal több az érintetlen nádas, így Ez a helyszín azoknak ajánlott, akik kedvelik a nyugisabb, csendesebb kirándulásokat. Ez az a hely, ahol evezhetsz a teknősök mellett és megismerheted a gyönyörű vízi- és madárvilágot.

3.    Duna

hirdetes

SUP-ozni nem csak állóvizeken lehet, így érdemes a magyar folyókat is meglátogatni, ha egy kis evezéshez van kedvünk! A folyóvizeken azonban számolnod kell azzal, hogy nem a fürdőzőket kell kerülgetned, hanem a hajós forgalommal kell vigyáznod, kezdőként érdemes inkább, valamilyen csendes részt választanod, vagy túravezetővel megindulnod.

A Duna legszebb részei SUP-ozásra északon mindenképp a Váci, Visegrádi, Nagymarosi és a Szentendrei-Dunaág, tehát a Dunakanyar, ami bámulatos helyszínként szolgál. Kicsit délebbre a Szentendrei-sziget környékét is érdemes körbejárni, ha pedig nem mennénk ilyen messzire a városból, akkor a Lupa-szigeten és a Római-parton is SUP-ozhatunk, illetve a Ráckevei-Duna is gyönyörű!

4.    Tisza

A másik nagy folyónk sem maradhat ki természetesen, így nézzük a legszebb tiszai SUP-os helyeket. Északon fedezzük fel a Tiszába torkolló Bodrog folyót, ahol bebarangolhatjuk a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzetet is, és ha elfáradtunk, akkor megpihenhetünk Tokajban. Ha délebbre utazunk, akkor a Holt-Tisza egy szuper evezős helyszín lehet, amit Szolnok környékén találsz, még délebben pedig a szegedi FOKA Szabad Strandon is élvezhetjük a vizet a deszkáról.

Hamár Tisza, akkor a Tisza-tavat is felírhatjuk a listára, ahol rengeteg zegzugos nádasok között bolyonghatunk, és a naplementék pedig elképesztőek! Elmehetünk a Tiszafüredi strandra is és a Kiskörénél is vízre pattanhatunk. 

5.    Fertő-tó

A lista utolsó helyét a Fertő-tó érdemelte ki, amelyre a magyar oldalon Fertőrákosnál szállhatsz vízre. A tó legnagyobb előnye, hogy szinte a teljes partszakaszt érintetlen ősnádas borítja, és a nádfolyosók között evezhetünk.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Omega együttes

Omega együttes Az egyik leghíresebb és legnépszerűbb magyar együttesnek számít, mind a mai... Tovább

Előd

Előd: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Előd az egyik közülük. Egyes... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Programajánló Sport Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!