hirdetes

Tökéletes süteményre vágysz? Ezekre érdemes odafigyelned

TK

A tökéletes sütemény elkészítése egyáltalán nem egyszerű dolog, viszont néhány apró trükkel könnyedén elérheted a kívánt eredményt. Mostani cikkünkben elárulom, milyen hibákat követhetsz el a sütemény elkészítése közben, és amiket elkerülve Te is igazi konyhatündérré válhatsz.

Sütemény

Vannak olyan alkalmak, amikor a süteményünk egyáltalán nem hasonlít arra az édességre, amit el szerettünk volna készíteni – összeesett, esetleg megégett, vagy éppen nyers maradt, de olyan esetekkel is találkozhatunk, amikor egyszerűen azok szétfolynak.


Ugyanakkor, ezzel szemben akadnak olyan esetek is, amikor érzésből tökéletes eredményt kapunk, és persze, nagyszüleink sem mértek ki mindent egy-egy étel elkészítéséhez, mégis, hogyha tökéletes süteményt szeretnél sütni, ami minden alkalommal ugyanolyan, csupán néhány apróságra kell odafigyelned! Lássuk, mik ezek.


Elolvastad a receptet?


Elég egyértelműnek hangzik, mégis az elsődleges problémák abban szoktak rejleni, hogy nem megfelelően, vagy egyáltalán nem olvassák el az emberek a recepteket. Érdemes pontról pontra végignézni mindent, nem csak átfutni az alapanyagokat, illetve bekezdéseket sem érdemes kihagyni. Figyelj oda, mennyit kell keleszteni egy-egy tésztát, esetleg kell-e annak bizonyos ideig a hűtőben „előkészülnie”.

hirdetes


Az is elcsúfíthatja végeredményed, ha nem a megadott alapanyagokat használod, valamint nem a megfelelő mennyiségben, hiszen mi baj történhet, ha egy picit változtatsz? Pedig ez a változással nem csak felborítod az alapanyagok arányát, de ha például valamit helyettesíteni próbálsz, akkor tudnod kell, hogy az lehetséges, hogy máshogy fog működni, mint a recept szerinti.

hirdetes


Minden a recept szerint


Amennyiben már megfelelően tanulmányoztad a leírtakat, érdemes mindent a megadott módon előkészíteni. Ebbe nem csak az tartozik majd bele, hogy a megfelelő alapanyagokat, valamint a szükséges eszközöket kikészítsd, hanem az is, hogy azok az élelmiszerek pontosan ki legyenek mérve, mérleggel. 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Béres csepp

Béres csepp" és a "Béres csepp: nemzeti értékünk, hungarikumunk . A magyar tudáshoz... Tovább

Magyar koronázási kard

A magyar koronázási kard: a koronázási kard a magyar koronázási jelvényegyüttes legfiatalabb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!