A tökéletes őszi reggeli finomság: sütőtökös kenyér RECEPT- egyszerű, de nagyszerű őszi, sütőtökös finomság

hirdetes

A tökéletes őszi reggeli finomság: sütőtökös kenyér RECEPT

VN

Egy-egy őszi, hideg, szomorkás, borús reggelen kedves sincsen kikelni az ágyból? Valahogy rosszul érint, hogy a nyári napsugarak helyett a borús ég és a sötétség ébreszt? Készítsd el ezt a szuper őszi reggelit, és biztosan jobban indul majd a reggeled neked is! Már mutatjuk is az igazán őszi, és ízletes sütőtökös kenyér receptjét! 

Sütőtökös kenyér recept

Nagyon fontos a reggeli

Mielőtt még a receptet megmutatnánk, hagy hívjuk fel a figyelmedet a reggelizés fontosságára! Nagyon sokak szerint, a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ennek ellenére a rohanó hétköznapokban gyakran kimarad ez az étkezés. A reggeli életkortól függetlenül mindenki számára fontos, az első főétkezés, mely pótolja az éjszaka folyamán felhasznált tápanyagokat, valamint energiát ad a szervezetnek, fokozza a szellemi teljesítményt, felpörgeti az anyagcserét és az agyműködést. Fontos a változatos étkezés, a megfelelő tápanyagok mellett, hogy megfelelő körülményeket teremtsünk a reggelinek. Célszerű leülni és úgy elfogyasztani a reggelit, nem pedig a buszon, metrón, meetingre rohanva, autóban ülve, vagy a laptop előtt az irodában! 

Egy jó reggeli elengedhetetlen egy jó napindításhoz, úgyhogy mutatunk is egy jó, és egyben különleges reggeli receptet az őszi napokra! Íme a sütőtökös kenyér receptje! 

hirdetes

Hozzávalók a sütőtökös kenyérhez

40 dkg sütőtök    
2 db tojás    
1.2 dl napraforgóolaj    
0.8 dl víz    
22 dkg liszt 
30 dkg cukor    
3 evőkanál vanília-aroma        
5 g sütőpor    
5 g só    
1 g őrölt fahéj

A Sütőtökös kenyér elkészítése

1. Első lépés a sütőtök előkészítése, hiszen mit sem ér a sütőtökös kenyér sütőtök nélkül. Ehhez én 3x3 cm-es darabokra vágtam a sütőtököt, hogy hamarabb megsüljön, majd 175 fokos előmelegített sütőben puhára sütöttem. De ez a kenyér recept akkor is tökéletes, ha van egy kis maradék sütőtök, ebben az esetben ez a lépés kihagyható. 

2. Megvárjuk, hogy kihüljön a tök, majd a kihűlt tökről lehúzzuk a megégett részeket és a héjat, ne aggódj, a recept számolt ezzel a veszteséggel, a kenyérhez összességéében csak körülbelül 20 dkg tökpürére lesz szükség! Ha levágtuk a nem szükséges részeket, akkor a hasznos részt villával pürésítjük. 

hirdetes

3. Ha megvan a püré, akkor jöhet a többi hozzávaló. A tökhöz adjuk a 2 tojást, a cukrot, az olajat, a vanília-aromát és a vizet, majd robotgéppel összedolgozzuk ezeket. Előveszünk egy külön tálat és ebben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat, majd ezt is hozzáadjuk a sütőtökös részhez. Ezt már fakanállal dolgozzuk össze, ne pedig robotgéppel!

4. Ha kész a massza akkor egy sütőpapírral kibélelt hőálló edénybe tesszük. Én ajánlom az őzgerinc formát mindenkinek, hiszen nagyon praktikus! Majd 170 fokon készre sütjük, nekem 40 perc volt, de a sütő teljesítményétől, beállításától is függhet, ezért inkább a tűpróbát ajánlom!

Jó étvágyat kívánok! 
 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hortobágyi pásztormúzeum

Hortobágyi pásztormúzeum: 1785-ben szekérállást építettek a Csárda mekké, ebből... Tovább

Karinthy Frigyes

Karinthy Frigyes: nyelvújítónk. Karinthy Frigyes magyar író, költő, műfordító. Saját... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Ételek Gasztronómia