hirdetes

Európa Grand Canyonja: A Svájci Rajna Szurdok

VN

Ahhoz, hogy csodálatos helyekre, bámulatos természeti jelenségekre bukkanjunk nem kell átutaznunk teljes földrészeket, elég csak kicsit körbe néznünk a jó öreg Európa térképén, és egy kicsit tüzetesebb vizsgálat után olyan gyöngyszemekre lehet lelni, mint a Svájci Rajna Szurdok, amit sokan csak Európa Grand Canyonjaként emlegetnek.

Svájci Rajna Szurdok Európa Grand Canyonja

A Rajna Szurdok Európa Grand Canyonja

Ha pontosan le akarjuk írni Európa Grand Canyonjának a pozícióját, akkor azt kell mondanunk, hogy a hely Rheinschlucht Reichenau és Ilanz között fekszik. A Rajna-szurdok egyik leglátványosabb vidéke, ahol a természet mindenkit bűvölete ejt. A természetnek nevezett hatalmas hatalmú varázsló által lett tökéletesre komponálva a szurdok látványvilága. Évente több ezer látogatót vonzó geológiai különlegesség a túrázók, raftingosok és „adrenalin-kedvelők” valóságos paradicsoma. A fantasztikus helyekre épített kilátó-platformról lélegzetelállító kilátás nyílik a szurdokba, de ez még nem minden, hiszen a peremeken kacskaringózó panorámautak is már-már hátborzongató látvánnyal és élményekkel várják a kalandorokat. gaz, hogy az amerikai Grand Canyon 446 km hosszú, a Rajna szabdalta szurdok Svájcban pedig csupán 13 km, de lenyűgöző színeivel, és izgalmas útszakaszaival, felveszi a versenyt a nagytestvérrel!

hirdetes

A Svájci Rajna szurdok a Rajna igazi éke

Amint tudjuk, maga a Rajna Nyugat-Európa legfontosabb folyóinak egyike, aminek hossza, több mint 1000 klóméter, egészen pontosan 1233 kilométer hosszan kanyarog az öreg kontinensünkön. A folyó különlegessége, hogy nem egy, hanem kettő forráspontból ered, méghozzá Graubünden svájci kantonba a Felső- és Alsó-Rajnából, majd érinti Liechtensteint és Ausztriát, innen pedig a Boden-tóba ömölve éri el Németországot, ezután sem ér véget az útja, ugyanis a német-svájci, később pedig a német-francia határon folytatja útját észak felé, a Ruhr-vidéket is átszelve Hollandiában ömlik az Északi-tengerbe. Ennek a különleges folyónak köszönhetjük ezt a csodaszép Grand Canyonhoz hasonló vidéket is

hirdetes

A Rajna Szurdok felfedezése

A Rajna szurdokon több túra útvonal is halad, a közepesen nehéz Reichenau-nál indul, Vorderrhein mentén halad a vad Rajna-szurdokba, Trin Stationig, ahol is egy 100 méteres függőhíd vezet át a Rajna felett, ezután jön egy meredekebb, emelkedő szakasz a Bonaduz-erdőn keresztül a Wackenau kilátóhoz vezet az út, majd a következő szakasz már visszavezet Reichenauba, Bonaduz felé haladva. Azonban van egy vonatos utazási opció is, ami annyit tesz, hogy Trin állomástól vonatra lehet szállni, és így visszatérni a kiinduló állomáshoz, így akár gyerekeknek is ideális lehet a kirándulás. A teljes túra (tehát nem a vonatos) egyébként tizenkét kilométer hosszú, és körülbelül három és fél órát vesz igénybe.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A hollóházi porcelán

A hollóházi porcelán: A Hollóházi Porcelángyár 1777-ben alakult meg a Borsod-Abaúj-Zemplén... Tovább

Vörösmarty Mihály

Vörösmarty Mihály: Vörösmarty Mihály magyar költő, író, ügyvéd, a Magyar Tudományos... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!