hirdetes

Ugyan itt a hidegebb időjárás, de ezeket az edzéseket még mindig végezhetjük szabadtéren!

ZH

Nem kell megijedni a lehűléstől, a friss levegőn végzett edzés még mindig sokban támogatja az immunrendszerünket. Most elhoztunk neked 8 olyan edzésformát, amit a hűvösebb időben is szórakoztató a szabadtéren végezni, nem mellesleg rengeteg kalóriától megszabadít minket!

őszi edzés

Edzés szabadtéren


Nem csak a jó idő alkalmas arra, hogy a szabadtérben edzünk, ráadásul sokat edzhetjük az immunrendszerünket is, ha folyamatosan végzünk különböző edzésformákat a friss levegőn is. A rekkenő hőségnek már vége, a fogatvacogtató tél sem kopogtat még az ablakon, így most érdemes belevágnunk a kinti testmozgásba! Mutatjuk milyen edzéseket végezhetsz el hatékonyan a szabadlevegőn is! Szerencsére számos módja létezik, hogy akár felszereléssel, akár anélkül a szabadban is hatékony, zsírégető edzésformákat végezzünk! Nézd meg a legjobbakat!

A szabadtéri edzés előnyei


Természetesen nem csak az alakformálás az előnye a szabadtéri edzésnek, de egészségügyi előnyökkel is jár. Csökkenti a stresszt, javítja a figyelmet, a memóriát és a koncentrációt is, gyorsabban regenerálódnak az izmok és ne felejtsük el a napfénnyel beszívódó D-vitamint se!

Egyes kutatások szerint az állóképességünk is fejlődik és mindössze 5 perc is elegendő, hogy javítsa a kedvünket és a közérzetünket!

hirdetes


Szabadtéri edzés ősszel is

1.    Gyorsgyaloglás


Futni nem mindenki szeret, de kevesebb erőfeszítéssel már a gyorsgyaloglással is sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért! Már napi 10 perc kocogással is elégethetsz körülbelül 90 kalóriát, és érdemes a héten 4-szer 6-szor beiktatni, hogy utána már rendszeressé válljon!

hirdetes


2.    Görkorcsolya

Meg tudnád mondani mikor görkoriztál utoljára? Pedig az biztos, hogy az egyik legszórakoztatóbb szabadtéri sportok közé sorolhatjuk és ősszel is aktívan végezhetjük! Félóra alatt rengeteg kalóriát lehet elégetni, egy intenzív korizás, kardió edzésnek minősül és akár 290 kcal-nak inthetsz búcsút.


3.    Biciklizés

Szintén sorolhatjuk a kardió kategóriába, és akár a kocsikázást, buszozást is felcserélhetjük biciklire, így a kötelező közlekedéssel egyben letudhatjuk a napi mozgásigényünket is. A biciklizéssel nagyjából 200 kalóriát lehet elégetni fél óra alatt, de ez függ a terepviszonytól és az intenzitástól is.

4.    Jóga

Ha eddig csak a szobában jógáztál, ideje kipróbálnod, milyen a kültéren átélni ezt a szabadság érzetet. A friss levegőn könnyebb figyelni a megfelelő légzésre, ráadásul sokkal több energiával töltődhetünk így fel. Fél óra jógázással nagyjából 100 kalóriát égethetünk el.


5.    Túrázás

Mi más is lehetne az ősz, mint a túrázások időszaka? Ez az időjárás a legjobb a természet felfedezésére, ami ráadásul kitisztítja az elménket és segít legyőzni a stresszt is. Már félórányi kirándulással el lehet égetni 170 kalóriát, de általában az ember legalább 1-1,5 órát tölt természetjárással. Közben megannyi csodálatos helyet lehet bebarangolni, felfedezni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Drótszőrű magyar vizsla

Drótszőrű magyar vizsla: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A drótszőrű magyar... Tovább

Aquincum

Aquincum: egy római katonai tábor és polgári település volt a mai Budapest területén. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Sport