hirdetes

Szabadulós játékok Budapesten – 3 különleges programhelyszín

FO, ZH

Budapest nem csak a szebbnél szebb látnivalókkal, a különleges építészettel és a remek gasztronómiával, hanem fergeteges programjaival is hódit. Amíg tart a hideg, addig is van lehetőséged szuper programokon részt venni, látogassatok el egy szabaduló szobába!

Szabadulós játékok Budapesten – 3 különleges programhelyszín a számodra

Már egy ideje Magyarországon is tart az őrület: az úgy nevezett kiszabadulós játékok egyre jobban hódítanak. Trendi és újszerű szórakozásforma, amit nem lehet megunni, mert egy percig sem unalmas.

Sokkal jobb, mint egy mozi! Akár randihelyszínnek is kiváló, vagy délutáni szórakozásnak a barátokkal vagy a családi programként is megállja a helyét. Sőt, céges csapatépítőnek sem utolsó, itt aztán kiderülnek a szerepek, az biztos. Mivel a szabadulós játkékoknak ugye az a lényege, hogy hogyan tudtok csapatként együtt működni annak érdekében, hogy „épp bőrrel megússzátok” a történetet. A játékosok egymással szorosan együttműködve, a környezetet megismerve és feltérképezve, a logikájukra támaszkodva próbálnak ugyanis egy bezárt szobából kijutni, az ott található feladványok megfejtése által. Mindezt persze adott időn belül, csak hogy legyen egy kis vizsgadrukk. Ha te is kedvet kaptál, vagy gondolkozol rajta, hogy kipróbálnátok egy ilyet, mutatunk 3 szuper helyet Budapesten, ahol lehetőségeket van kiszabadulni.

Trap Factory

Ez a XXI. kerületi helyszín hatalmas területen, összesen 9 féle különböző tematikájú szobával várja a vendégeket. Van itt II. világháborús orosz bunker, ahol Serbakov tábornok segélyhívását kell leadnotok. Vagy egy rejtélyes bűvész háza, ahol semmi sem az, aminek látszik, és így kell boldoguljatok. Az Agatha Christie rajongók nagy örömére Miss Marple otthonába is eljuthattok, a nyomozó szerepét ezúttal ti veszitek át! Inkább Poirot bőrébe bújnál? Náluk arra is van lehetőséged! Ha kedvelted a Szökés című nagy sikerű tv sorozatot, akkor a börtönös szoba pont neked való lesz! Aki pedig az elme zsenialitását tartja a legfontosabbnak, az megpróbálhatja megfejteni egy professzor üzeneteit. Amennyiben viszont inkább a kézzel fogható dolgok híve vagy, autószerelő műhelyükben csúcsra járathatod ezt a készségedet, mert itt nem csak a logikádra lesz szükség. A Fekete lista nevű szobában egy igazi maffia családba csöppensz Chicagoban. Vajon eleget tudsz tenni a főnök kérésének? Esetleg utaznál kicsit? Pattanj vonatra és akadályozd meg a tragédiát!

hirdetes
 

Lapozz tovább a másik két helyért is!

Szabadulós játékok Budapesten – 3 különleges programhelyszín a számodra

Mind Crime

hirdetes

Itt nem a szó szoros értelmében vett kiszabadulásról van szó, hanem az alkotók a célja az volt, hogy egy feladat megoldásra kerüljön a játék folyamán. Jelen esetben ez két dolgot jelent: egy rablás kivitelezését vagy egy kettősügynök nevének kiderítését. Ugyanis 2 féle szoba áll rendelkezésetekre.

Az emléktolvajban egy ember elméjébe kell behatolnotok. Ebből kifolyólag ez egy sokkal inkább elvontabban megformált szoba, ahol szükségetek lesz a logikátokra. A felhasznált anyagok (pl. teljesen fehér szoba, vagy a világítás) is megadják a játék alaphangulatát és egy csipet borzongást. Valahol az őrület határán érezheted magad, ahogy az egyre régebbi emlékek egyre mélyebbre vezetnek a szobában is. Rá fogtok jönni, ez a szoba sokkal nagyobb, mint elsőre gondoltátok!

A Hidegháborús kémekben ezzel ellentétben egy háborús történetbe csöppenhettek. Egy kettősügynököt kell lelepleznetek egy igazán tiszta és életszerű környezetben. Ez jóval nehezebb szoba az előzőhöz képest, de itt is gondosan ügyeltek arra, hogy minél kevesebb lakattal találkozzatok.

Magic Rooms

Ha imádod a filmeket, akkor itt a helyed! Szervezz be pár ismerőst és próbáljátok ki az összes szobát! Hogy milyen filmekkel találkozhatsz? Olyan kasszasikerekkel, amiket biztosan már vagy ezerszer láttál. De vajon emlékszel mindenre, és meg tudod fejteni a rátok váró rejtvényeket? Próbáljátok ki magatokat a Harry Potter, az Atlantisz, A Star Wars, vagy épp a Másnaposok világában. Ha ez nem lenne elég csábító, Jack Sparrow kapitánnyal is hajóba szállhatsz a Karib Tenger Kalózai helyszínen.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Börzsöny

Börzsöny: A nagy magyarországi hegyek egyike. A Börzsöny hegység Magyarország északi... Tovább

Nemzeti Dal

Nemzeti Dal: Az 1848-49-es forradalom leghíresebb műve, melyet maga az író, Petőfi Sándor... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás
X
Kövess minket facebookon!