hirdetes

106 éve született Szabó Magda, emlékezzünk meg a legszebb idézeteivel róla!

VN

1917 október 5-én látta meg a napvilágot a még mai napig is a magyar irodalom legkiemelkedőbb írónőjének számító Szabó Magda, aki annyi, de annyi remek alkotással ajándékozott meg minket. Műveinek listáját, csakúgy, mint irodalmi díjait is nehéz lenne felsorolni, de talán a kettő legismertebb az Abigél, és Az ajtó. Zseniálisan megfogalmazott mondataival és egyszerű emberek élettörténeteivel sokak szívébe belopta magát. Jöjjenek is most e jeles nap alkalmával, a legszebb, és legvelősebb Szabó Magda idézetek!

Szabó Magda idézetek

Legszebb Szabó Magda idézetek

“…attól, hogy kölcsönösen szeretjük egymást, még úgy meg tud döfni, hogy térdre esem. Éppen azért, mert én is szeretem. Csak az tud nekem fájdalmat okozni, akihez közöm van…”

Legszebb Szabó Magda idézetek

“Aki engem egyszer megkap, az megkap egészen, de azt el is veszem magamnak egészen én is, én nem vagyok se folytatás, se jóvátétel, nem tűrök se vetélytársat, sem emléket, sem álmot, egy árnyékot se tűrök el, jól vigyázzon, aki engem szeret, és akit én szeretek.”

Legszebb Szabó Magda idézetek

„Az élet túl rövid, hogy sokáig haragudjunk benne.”

Legszebb Szabó Magda idézetek

hirdetes

„Az én valódi arcom sokkal szörnyűbb, mint amit festeni szoktam magamnak.” 

Legszebb Szabó Magda idézetek

“Semmi az, kicsim, minden előhalál hasznodra van, az utolsó már olyan könnyű lesz, hogy észre sem veszed. Csak a legelső olyan, hogy azt hiszed, belepusztulsz. (…)Szerencsére sok előhalál van a valódira való felkészülésig, az ember élete folyamán többször érzi, hogy se útja, se jövője, se erese nincs már, minden befejeződött, kész, igazán szép volt a jó Istentől, hogy ezt a módszeres szoktatást a nagy záráshoz kitalálta. A végleges, a záró meglepően könnyen lefolyik majd, mosolyogva halsz meg, kezet rázol az elmúlással, és az utolsó mozdulattal becsukod a könyvet. Akkorára már annyi katasztrófát átéltél, annyi vért vesztettél, annyit féltél, sírtál, próbálkoztál hiába, hogy alig marad szegény halálnak valamije, amit elrabolhat tőled, csak a bőrödet viheti, a csomagolópapírt, amibe Isten pakolt a születéssel, meg a spárgát, a csontjaidat.”

hirdetes

Legszebb Szabó Magda idézetek

“A belső érték számít csak, az nem pótolható semmi öltözékkel, semmi múló csillogással.”
 

A következő oldalon is mutatunk érdekes gondolatokat, szép idézeteket Szabó Magdától, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rozgonyi csata

Rozgonyi csata: időpontja: 1312 június 15.  Az egyik oldalon a Kassa városát támogató... Tovább

Kő-lyuk

Kő-lyuk: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék.  Az 1944-ben feltárt... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyar