hirdetes

5 szájápolási tipp egy sürgősségi fogorvostól, amit érdemes megfogadni

VN

Persze mindenki tudja, hogy mennyit és hogyan kell fogat mosni, senkit sem kell megtanítani erre, de azért mégis vannak olyan esetek, amiket könnyen meg lehetne előzni, egy kis odafigyeléssel. Lássuk mire hívja fel a figyelmet a sürgősség fogorvos, akikhez csak a legszükségesebb esetekben fordulnak.

5 szájápolási tipp sürgősségi fogorvostól

Az a bizonyos fogmosás!

Talán semmi sem fontosabb a betegek száj -egészségügyi ellátása szempontjából, mint a következetes fogmosás. Attól a pillanattól kezdve, hogy a gyermeknek megvan az első foga, fontos, hogy naponta legalább kétszer mosson fogat. Az étkezés utáni fogmosás az igazi kritikus. A betegeknek fluorid alapú fogkrémet és puha sörtéjű kefét kell használniuk. Az fogmosás nem lehet gyors tevékenység a lista ellenőrzéséhez. Az embereknek legalább két percet kell szánniuk fogmosásra.

A fogselyem is fontos!

Sokan figyelmen kívül hagyják ezt a fogászati lépést, de a sürgősségi fogorvos hangsúlyozza annak fontosságát. A napi fogselyem távol tartja az ínybetegségeket, sőt segít megelőzni a fogszuvasodást is. Eltávolítja a lepedéket, és megakadályozza az íny vérzését és gyulladását.

hirdetes

Szájvizet is használni kell!

A sürgősségi fogorvos hatékony szájöblítő terméket ajánlhat. A napi öblítés antiszeptikus mosással erősítheti a fogakat és az ínyt. Eltávolítja a baktériumokat a fogakról, az ínyről, és a nyelvről is.

hirdetes

Az étkezés is nagyon fontos

A sürgősségi fogorvos gyakran kezeli a betegeket nagy lyukak miatt. A cukor a fogszuvasodás egyik legnagyobb bűnöse lehet. Az alacsony cukortartalmú étrend segít elkerülni a fogszuvasodást. Minden korosztálynak csökkentenie kell a szénsavas üdítők és a gyümölcslé fogyasztását. Fontos az édesség és egyéb édességek fogyasztásának korlátozása is, valamint az alkohol és a dohányzás sem tesz jót a fogaknak.

A legfontosabb a rendszeres fogorvosi vizit 

Nem elegendő csak akkor felkeresni a fogorvost, ha az embernek fáj a foga vagy esztétikai problémája van. Nagyon sokszor a rendszeres fogorvosi vizsgálattal el lehet kerülni a nagyobb, fájdalmasabb problémákat. A félévenkénti fogorvosi vizit alkalmával az apróbb problémák könnyedén kiszűrhetőek és orvosolhatóak, mielőtt azok komolyabbá válnának. Ha évente kétszer ellátogatsz a fogorvoshoz, jó szokásokat alakíthatsz ki. Az egyik legalattomosabb betegség, ami sokszor teljesen tünetmentes, is könnyen kezelhető így, a fogágybetegség kezelése a Pure Dental rendelőiben nemcsak egyszerűen szűrhető, hanem kezelhető is a modern technikai felszerelésesnek köszönhetően. Lehet, hogy neked is problémád van ezzel, csak nem tudod, mert már rég voltál fogorvosnál? Keresd fel őket, mielőtt még sürgősségi fogászat lesz a vége!  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

1989. október 23.

1989. október 23.: Október 23 nem csak a Forradalom és Szabadságharc kirobbanásának napja,... Tovább

Puskás stadion

Puskás stadion: A magyar nemzet legnagyobb sportcélú létesítménye, mely először 1953-ban... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Technológia