hirdetes

Így használd fel a szaloncukrot: mennyein finom sütemények szaloncukorral

VN

Kimaradt egy halom szaloncukor a karácsonyi ünnepek után? A néhány napja még nagyon csábítónak tűnő ünnepi édesség sehogy sem akar már elfogyni? Mindenki megunta, de te azért sem akarod kidobni? Ha ezeket a recepteket meglátod, még inkább nem akarod majd! A szaloncukor rengeteg féleképpen felhasználható abban az esetben, ha a család már csak úgy magában nem hajlandó elfogyasztani: mennyeien finom szaloncukros sütemény recepteket mutatunk!

Mit csináljak a megmaradt szaloncukorral?

Hogyan használjam fel a megmaradt szaloncukrot?

Belegondoltál már, hogy a szaloncukor igazából nagyon jó csokis alapanyag? Legyen akármilyen ízesítésű is valamilyen süteményben ugyanúgy használható lehet, mint a sima csoki, amit egyébként, ha nem lenne szaloncukor, pénzért vennénk a boltban. (Igen tudjuk, hogy a szaloncukrot is vettük, de épp ezért ne dobjuk ki most!) Például a vajkaramellás szaloncukorral nagyon finom muffinokat lehet csinálni, nagyon különleges lesz az összhatás, a kókuszossal pedig igazi karibi hangulatot termethetünk a tél leges legközepén. Na, nézzük is, mi jót lehet készíteni a megmaradt szaloncukor felhasználásával, és hogyan! Mutatunk kettő mennyeien finom szaloncukros receptet is!

Szaloncukros kuglóf recept

Hozzávalók a szaloncukros kuglófhoz

  • 10 dkg vaj
  • 2-3 egész tojás
  • 12 dkg cukor
  • hirdetes
  • 30 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg mazsola
  • maradék szaloncukor
  • A kuglóf tetejére: vaníliás cukor, citrom reszelt hája

A szaloncukros kuglóf elkészítése

A szaloncukros kuglóf elkészítése igazán nem bonyolult, hiszen csak egy kicsit megextrázott kuglóf tésztát kell kavarnunk. Össze kell keverni először is a cukrokat a liszttel, majd hozzáönteni a tejet, és a többi hozzávalót. Ha kész van a kuglóf tészta, azaz alaposan kikevertük, akkor kuglóf formába öntjük. Ne hagyd ki belőle a szaloncukrokat sem, akár darabokra vágva is beleteheted a tésztába, majd fejezd be az egészet a tészta maradék részével. Előmelegített sütőben sütjük, és ellenőrizzük tűvel, hogy belül is rendesen átsült. Kiborítva a formából, szórd meg vaníliás cukorral. 

A legegyszerűbb szaloncukros muffin

hirdetes

Hozzávalók a szaloncukros muffinhoz

  • 2 bögre finomliszt 
  • 1 bögre cukor
  • 250 ml tej
  • 125 ml napraforgó olaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • Néhány szaloncukor

A szaloncukros miffinok elkészítése

A szaloncukros muffin elkészítéséhez első lépésként keverd össze lisztet és a sütőport, majd verd fel a tojást, és a cukrot és keverd hozzá a lisztet és az olajat. Ha kész a tészta, akkor tedd muffin formákba, papírba, de ne hagyd ki a felkockázott szaloncukrokat se! 180 fokon süsd a muffint, és néha szúrj bele egy tűt, ha ragacsosan jön ki a varróeszköz, akkor még süsd tovább. Ha te a csoki öntetes muffinok nagy rajongója vagy, akkor vedd elő a megmaradt mikulásokat, és olvaszd fel őket egy kis olajjal!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kései szegfű

Kései szegfű: nemzeti értékünknek számít, melyet szigorúan tilos leszedni vagy letaposni. A... Tovább

Magyar hidegvérű

Magyar hidegvérű: Nemes magyar fajta, mely különlegesnek számít. Ez a hidegvérű ló erősen... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Gasztronómia Hírek Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!