notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Igazi ínyencség: szalonna recept

hirdetes

Ezt a szalonna receptet érdemes kipróbálni! Igazi ínyencség!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nincs olyan magyar, aki ne szeretné a szalonnát, ugye? :) Most elhoztunk nektek egy igazi ínyencséget, ha unod már az abált szalonnát, ezt próbáld ki!

Igazi ínyencség: szalonna recept

A szalonna mindannyiunk kedvence, így most egy nagyon ínycsiklandó receptet mutatunk, amit feltétlen érdemes kipróbálni. Ha unod az abált szalonnát, de mégis vágysz valami különlegességre, akkor ezt próbáld ki! A hentesnél vásárolj friss, sózatlan szalonnát és már készülhet is a finomság!

 

Hozzávalók:

2 kg nyers, sótlan szalonna (zsírszalonna)

1 pohár só (1,5 dl-s pohár)

10 szem fekete bors

1,2 liter víz

3 babérlevél

9 gerezd fokhagyma

 

Elkészítéséhez lapozz egyet!

Igazi ínyencség: szalonna recept

Elkészítése:

A vizet öntsd egy edénybe és forrósítsd fel, majd tedd bele a sót. Forrald fel és vedd le a tűzhelyről.

hirdetes

 

A szalonnát vágd kisebb darabokra, hogy beleférjen a befőttesüvegbe. Tedd a szalonnadarabokat egy 3 literes befőttesüvegbe, rakd köz a babérlevelet és a megtisztított fokhagymagerezdeket, szórd közé a borsot.

 

Mikor kihűlt a sós víz, öntsd rá és zárd le az üveget. Egy napig hagyd állni szoba hőmérsékleten, majd tedd a hűtőszekrénybe 14 – 16 napra.

 

Majd szedd ki az üvegből, szeleteld fel és már fogyasztható is.

 

Forrás

Igazi ínyencség: szalonna recept

Elkészítése:

A vizet öntsd egy edénybe és forrósítsd fel, majd tedd bele a sót. Forrald fel és vedd le a tűzhelyről.

hirdetes

 

A szalonnát vágd kisebb darabokra, hogy beleférjen a befőttesüvegbe. Tedd a szalonnadarabokat egy 3 literes befőttesüvegbe, rakd köz a babérlevelet és a megtisztított fokhagymagerezdeket, szórd közé a borsot.

 

Mikor kihűlt a sós víz, öntsd rá és zárd le az üveget. Egy napig hagyd állni szoba hőmérsékleten, majd tedd a hűtőszekrénybe 14 – 16 napra.

 

Majd szedd ki az üvegből, szeleteld fel és már fogyasztható is.

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
99 971
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 539 761
Közösség

Szótár

A regölés

A regölés: a téli népszokások közé sorolható. A regölés a télközépi, karácsonyi,... Tovább

Székelyudvarhely

Székelyudvarhely megyei jogú város Romániában Hargita megyében. Szokás a legmagyarabb... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 219

Átlagos értékelés: 5.0

Ételek Gasztronómia Magyarság Retró