hirdetes

Elég a kézfertőtlenítő okozta száraz kezekből: Itt a megoldás

SzSz

Te is sokat szenvedsz a kézfertőtlenítő miatt? Fáj a kezed? Piros a bőröd? Kiszáradt? Kirepedt? Akkor cikkünk most biztosan segíteni fog ezeket megoldani!

A kézfertőtlenítő ellen mivel védekezzünk? Itt a megoldás

A kézfertőtlenítő mindennapunk része

Jelenleg el sem tudjuk képzelni a kézfertőtlenítő nélküli napokat. A koronavírus helyzete miatt jelentősen nagyobb odafigyelést igényel higiéniánk. Ha kimozdulunk otthonról gumikesztyű vagy a kézfertőtlenítő mindenképp legyen nálunk, hogy a lehető legkisebb esélyünk legyen a fertőzés elkapására. A kézfertőtlenítő mellett az otthoni fertőtlenítő szereket szintén sokat használjuk, a lakásban vagy a kocsiban lévő tárgyak, felületek letiszítására. Ezzel igencsak igénybe vesszük kezünket, legfőképpen bőrünk van kitéve a megpróbáltatásoknak. 

A bőrszárazság csak elősegíti a fertőzés lehetőségét 

A kezedet mivel igen sokat használod, a bőröd biztosan ki fog száradni, bármilyen szert is használsz a fertőtlenítésre. Ez szinte elkerülhetetlen. A bőrszárazság tünetei azonban napról napra fokozottabban jelentkezhetnek és akár repedések, bőrpirosság is kialakulhat. Az apró repedésekkel, főleg, amelyek már vérzésnek indulnak sokkal jobban kitesszük magunkat a fertőzéseknek. Hiszen a bőrünk azért van, hogy védelmet nyújtson. Az ilyen apró sebekkel a kezünkön, azonban a baktériumok utat találnak és sokkal könnyebben behatolhatnak a szervezetünkbe. Emiatt muszáj kezelni és elkerülni a bőrszárazságot, hogy minél inkább csökkentsük ennek esélyét, illetve növelni tudjuk bőrünk védelmét. 

hirdetes
hirdetes

Mi a megoldás? 

Természetesen a bőrápoló krémek és a bőrszárazság elleni krémet most fognak segítségünkre lenni. De! Nem szabad akármilyet választanunk. Nagyon alaposan érdemes megnézni a bőrápoló termékek összetevőit, hiszen egy-egy összetevővel csak többet ártunk bőrünknek, mint használunk. Tehát, mire figyeljünk? A bőrszárazság elleni krémek között semmiképp se válasszunk vízbázisú krémet. Miért? Mert a vízbázisú krémek hosszú távon csak még inkább kiszárítják kezünket. Most a bőr védelmen van a hangsúly, amit erősíteni kell. Tehát az olaj alapú, zsírosabb krémek lesznek azok, amelyek használni is fognak. 

Oké, zsíros krém, és még? 

A következő oldalon elmondjuk még mire kell figyelni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Bababarát wellness

Bababarát wellness? A wellness pozitív hatásait mindannyian jól ismerjük, ha másért nem... Tovább

Gyula város

Gyula város Békés megyében, a Gyulai járás központja.Népessége nagyságrendileg 30 000... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!