hirdetes

Az ország egyik legszebb botanikus kertje - Fedezd fel a tavaszi Szarvasi Arborétumot!

ZH

A Szarvasi Arborétum Magyarország egyik legszebb és legismertebb kertje, melyet érdemes felkeresni azoknak, akik szeretik a természetet és a kertészkedést. Az arborétum területe közel 120 hektár, és számos évelő növényfajtát, fafajtát és díszcserjét mutat be.

szarvasi arborétum

Magyarország legszebb botanikus kertje – A Szarvasi Arborétum

Az arborétum Szarvas városának központjában található, és a Látogatóközponttól indulnak az arborétumot bejáró útvonalak. A látogatók szabadon sétálhatnak az arborétumban, és élvezhetik a kert és a természet szépségeit. Az arborétum területén található tavak, patakok és szökőkutak tovább növelik az élményt.

Az arborétum legkiemelkedőbb része az "Erdei Tanösvény", ahol a látogatók bepillanthatnak a magyar erdők világába. A tanösvényen található információs táblák és tájékoztatók segítségével a látogatók megismerhetik a különböző erdőtípusokat és azok lakóit.

Az arborétum egyik különlegessége a Rózsakert, ahol számos különböző rózsa virágzik. A kertben található szökőkutak, virágos díszek és romantikus sétányok tovább emelik az élményt.

A Szarvasi Arborétum nemcsak a növényeket, hanem az állatokat is bemutatja a látogatóknak. Az arborétum területén található vadászati kiállítás, ahol a látogatók megismerhetik a vadászat történetét és a magyar vadászati hagyományokat.

hirdetes

Tavaszi kirándulás a Szarvasi Arborétumban

Az arborétum látogatása kiváló program lehet családoknak, baráti társaságoknak vagy egyéni utazóknak. Az arborétum minden évben számos rendezvényt tart, mint például a virágkiállításokat, a koncerteket, az interaktív kiállításokat és az oktatási programokat.

Összességében a Szarvasi Arborétum Magyarország egyik legcsodálatosabb helye, melynek látogatása mindenkit lenyűgözni fog. A látogatóközpontban kapható térképek és útmutatók segítségével könnyen megtalálhatjuk a helyes útvonalakat és felfedezhetjük az arborétum egész területét!

Közeli Programok a Szarvasi Arborétumban

hirdetes
  1. Látogatás a Szarvasi Arborétumban – Pünkösdi hétvége

A Szarvasi arborétum felfedezésére hívlak titeket. Szombat reggel indulnánk vonattal. Érkezés a Mezőtúri vasútállomásra, majd tekerve érkezünk Szavasra. Táv: 50 km. Gáton is tekerünk majd ,ami föld út, eső után viszont más utat kell keresni, mert nem járható. (Ezt helyszínen döntjük el.) Érkezés után az arborétumot célozzuk meg. További programokat az idő függvényében tekintjük meg.

Május 18. – Május 20.


Lehetőségek:

-Tessedik Sámuel Múzeum Több órás program.
-Mini Magyarország az arborétumnál
- Körösvölgyi állatpark
-Körösvölgyi Látogató központ
-Séta hajózás https://koroshajo.hu/. Hajózás arborétumi kikötőből.
-Száraz malom
-Bolza-kastély csak a kert látogatható


A látnivalókat megtekintése megbeszélés és a szabadidő alapján történik. Helyszínen döntjük el közösen.
-Este illetve amennyiben marad idő, városnézés kerékpárral.

 A Facebook-eseményt ITT találod! A szervező:Kurtz Péter

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Duna-Dráva Nemzeti Park

Duna-Dráva  Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. Már előbb is létrejött... Tovább

Gyula város

Gyula város Békés megyében, a Gyulai járás központja.Népessége nagyságrendileg 30 000... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!