hirdetes

Az ország egyik legszebb botanikus kertje - Fedezd fel a tavaszi Szarvasi Arborétumot!

ZH

A Szarvasi Arborétum Magyarország egyik legszebb és legismertebb kertje, melyet érdemes felkeresni azoknak, akik szeretik a természetet és a kertészkedést. Az arborétum területe közel 120 hektár, és számos évelő növényfajtát, fafajtát és díszcserjét mutat be.

szarvasi arborétum

Magyarország legszebb botanikus kertje – A Szarvasi Arborétum

Az arborétum Szarvas városának központjában található, és a Látogatóközponttól indulnak az arborétumot bejáró útvonalak. A látogatók szabadon sétálhatnak az arborétumban, és élvezhetik a kert és a természet szépségeit. Az arborétum területén található tavak, patakok és szökőkutak tovább növelik az élményt.

Az arborétum legkiemelkedőbb része az "Erdei Tanösvény", ahol a látogatók bepillanthatnak a magyar erdők világába. A tanösvényen található információs táblák és tájékoztatók segítségével a látogatók megismerhetik a különböző erdőtípusokat és azok lakóit.

Az arborétum egyik különlegessége a Rózsakert, ahol számos különböző rózsa virágzik. A kertben található szökőkutak, virágos díszek és romantikus sétányok tovább emelik az élményt.

A Szarvasi Arborétum nemcsak a növényeket, hanem az állatokat is bemutatja a látogatóknak. Az arborétum területén található vadászati kiállítás, ahol a látogatók megismerhetik a vadászat történetét és a magyar vadászati hagyományokat.

hirdetes

Tavaszi kirándulás a Szarvasi Arborétumban

Az arborétum látogatása kiváló program lehet családoknak, baráti társaságoknak vagy egyéni utazóknak. Az arborétum minden évben számos rendezvényt tart, mint például a virágkiállításokat, a koncerteket, az interaktív kiállításokat és az oktatási programokat.

Összességében a Szarvasi Arborétum Magyarország egyik legcsodálatosabb helye, melynek látogatása mindenkit lenyűgözni fog. A látogatóközpontban kapható térképek és útmutatók segítségével könnyen megtalálhatjuk a helyes útvonalakat és felfedezhetjük az arborétum egész területét!

Közeli Programok a Szarvasi Arborétumban

  1. Magnólia virágzás a Szarvasi Arborétumban

A Magnólia, vagy más néven Liliomfa a tavasz egyik legszebb virágzó cserjéje. A Szarvasi Arborétumban számos példánya kezdi kibontani szirmait. Március végétől már láthatók a Kóbuszi liliomfa szép, fehér virágai. A rózsaszín, bíborszínű liliomfák folyamatosan nyílnak és a Magnóliás úton haladva tekinthetők meg, az időjárás függvényében bontják szirmaikat. A gyönyörű látvány mellett a magnóliák illatukkal is elvarázsolják a sétáló vendégeket ebben az időszakban.

hirdetes

Látogasson el a Szarvasi Arborétumba és légy részese az idei magnóliavirágzásnak!


A virágzás az időjárási körülmények függvényében változhat, előreláthatólag április közepéig-végéig tart. A Facebook-eseményt ITT találod!

  1. Húsvét a Szarvasi Arborétumban

HÚSVÉT a Szarvasi Arborétumban

2023. április 7-10. péntek-hétfő

Magyarország legnagyobb arborétuma, a Szarvasi Arborétum Húsvét hosszú hétvégéjén is nyitva tart. Várjuk a kirándulni szerető családokat, látogatóinkat. A négynapos hétvégén a kertben tett tavaszi séta mellé ajánljuk az ALÁBBI PROGRAMOKAT is látogatóink számára.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balatoni konferenciahotel

Ha egy tökéletes konferenciahelyszín keresünk, egy balatoni konferenciahotel mindig jó... Tovább

Hévízi tó

Hévízi tó: földrajzi értelemben vett hungarikum. Egészen hihetetlen adatokkal bír: napi... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!