hirdetes

Ingyenes előadások is lesznek a Szarvasi Vízi Színház idei évadában

VN

A Trianon című zenés történelmi musicallel veszi kezdetét a Szarvasi Vízi Színház 12. évada június 17-én. A teátrumban a hagyományoknak megfelelően minden nap lesz program augusztus 21-ig, és az előadások közel fele ingyenes lesz.

Szarvasi Vízi Színház program 2022 nyár

Ingyenes előadásokkal, ajándékokkal várják a nézőket a Szarvasi Vízi Színházban

Fekete Péter, a vízi színház egyik létrehozója, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ vezetője elmondta, mivel idén ünnepli Szarvas alapításának 300. évfordulóját, minden előadáson a 300. néző ajándékot fog kapni. Hangsúlyozta, Európa-szerte egyedülálló az, hogy az előadások jelentős része ingyenesen tekinthető meg, "ezt feltétlenül meg kell tartani". Kérte továbbá, hogy a Magyarországon élő ukrán menekültek számára "mindig legyen hely a színházban". Csak a Fővárosi Nagycirkusz naponta 130 ukrajnai menekültnek ad ellátást - jegyezte meg, hozzátéve, hogy ahogyan a koronavírus-járvány, úgy a háború idején is "a kultúrára kell számítani".
   

Szarvasi Vízi Színház program 2022 nyarán

Az évad a Koltay-testvérek Trianon című zenés történelmi musicaljével indul a Békéscsabai Jókai Színház előadásában. A békési megyeszékhely teátruma a Made in Hungáriát jelelt változatban mutatja be a siket és nagyothalló nézők számára, és fellépnek a gyerekeknek szóló Tihany tündérrel is - mondta a programokat sorolva Szabó Károlyné, a Magyar Teátrum Nonprofit Kft. ügyvezetője.

hirdetes
   

Szarvasi Vízi Színház programok között lesznek cirkuszi előadások is

A határon túli színházakat a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Nemzeti Színházzal közös előadása, a Tóték és a Zentai Magyar Kamaraszínház mesejátéka, a Tündér Míra képviseli. Lesznek cirkuszi előadások is: a BIAK Circus Theatrum a Shakespeare-művön alapuló, Szentivánéji álmodók című produkciót adja elő és fellép a Fővárosi Nagycirkusz is Rain című műsorával. Babák Mihály (Fidesz-KDNP) polgármester ezzel kapcsolatban megjegyezte: Magyarországon egyedül Szarvason van "víz fölötti, szabadtéri cirkusz".
   

Változatos programokkal várja a nézőket a Szarvasi Vízi Színház idén nyáron is

hirdetes

Szente Vajk több rendezését, a Legénybúcsút, a Macskafogót és A Kőszívű - A Baradlay-legenda című darabot is láthatja a közönség. Utóbbi különleges előadás lesz: a színészek eléneklik, elmondják a teljes darabot tánckoreográfia és színpadi mozgások nélkül, de látványos kiállításban és teljesen élő hangzás mellett. Mint Szabó Károlyné fogalmazott, felolvasószínház lesz sztárokkal.
   

A Szarvasi Vízi Színházban gyerekprogramokból sem lesz hiány

Gyerekeknek szól majd szerdánként a Frakk, a macskák réme a Pesti Művész Színháztól, az Alice csodaországban a Múzsák Társulattól, a Sün Sára világot lát a Spirit Dance Company előadásában; A csodálatos Radazána a Turay Ida Színháztól vagy a Széttáncolt cipellők az egri Gárdonyi Géza Színház produkciójában. Lesz musical (Robin Hood; Szeretve mind a vérpadig), operett (Marica grófnő), dráma (Esőember), Nagy Kálóczy Eszter, Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter pedig Szerelmes rögtönzések címmel improvizációs játékot mutat be.
   

Az évad augusztus 21-én a XI. Díjkiosztó gálával zárul. A Szarvasi Vízi Színház részletes programfüzete a www.viziszinhaz.hu oldalon tekinthető meg.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Béres csepp

Béres csepp: A Béres Csepp egy magyar humángyógyászati készítmény. A Béres Cseppet 2013-ban... Tovább

Miskolci Nemzeti Színház

Miskolci Nemzeti Színház: Az egyik legnépszerűbb vidéki színháznak számít. Miskolc... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Kirándulás Magyar Magyar történelem Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!