hirdetes

Itt az eperszezon, mutatjuk is a szedd magad eperföldek listáját! (2020)

VN

Ha indul a nyár, akkor indul az eperszezon is. Ki ne szeretné rajongásig ezt a földi csodát, ami nem csak magában fogyasztva zamatos, hanem megannyi sütemény, sőt lekvár isteni alapanyaga is? Te is szereted az epret, de nincs kerted? Ne bánkódj, összegyűjtöttük nektek a magyarországi szedd magad eper lelőhelyeket, ahol ti is beszerezhetitek a lekvárnak, süteménynek, vagy éppen csak nassolnivalónak valót. Mutatjuk is a szedd magad eperföldek listáját, de előtte néhány hasznos információt osztanánk meg veletek!

Eperszüret 2020 nyár Magyarország: szedd magad eperföldek

Hasznos információk, tippek a szedd magad eperföldekkel kapcsolatban

Először is beszéljünk általánosan a szedd magad eperföldekkel kapcsolatos tudnivalókról, mielőtt a koronavírus okozta szabályokra rátérünk. Először is első hasznos tipp, hogy hétvégén érdemes korán érkezni, mert könnyen előfordulhat, hogy a nagy dömpingben a későn érkezőknek nem marad elég érett gyümölcs, ha a korai indulás nem megoldható, érdemes telefonon érdeklődni. Mindig körültekintően közlekedjünk, nézzünk a lábunk elé, és ebben a helyzetben különösen másokra is legyünk figyelemmel. Érdemes tárolásra alkalmas eszközökkel érkezni, amibe szedni lehet az epret, a legjobb erre a célra egy kosát, de bármilyen doboz is megfelel. Érkezés előtt mindenképpen le kell méretni ezeket, hogy a végösszegbe ne számolják bele, ugyanis súlyra kell fizetni az eper után! Ha hagyunk az epren legalább 1 centis szárat, tovább eláll. Szedés közben nem szabad messziről dobálni az epreket a kosárba, mert könnyen megsérülhetnek. Minél többet állnak a napon leszedett formában annál jobban romlanak meg, erre érdemes odafigyelni! Nem érdemes hazaérve rögtön nekiesni a mosásnak, hiszen így könnyebben romlanak, csak annyit szabad megmosni, amennyit azonnal megeszünk, vagy feldolgozunk!

hirdetes

Indulás előtt mindenképpen érdemes telefonon, vagy az eperföld Facebook oldalán, hivatalos honlapján érdeklődni a lehetőségekről, hiszen a gyümölcsök érését, a szedést nagyban befolyásolj az időjárás!

A koronavírus miatti szabályzások a szedd magad eperföldeken

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel arra kérik a látogatókat, hogy legyenek különösen körültekintőek, mindenki tartsa be az előírt kötelező távolságot, persze kivételt képeznek ez alól az egy háztartásban élők. Mivel a szedés nem zárt téren történik maszk hordása nem kötelező, de arra kérik a szervezők a látogatókat, hogy a fizetéskor mindenki viseljen maszkot, vagy az arc eltakarására alkalmas eszközt.

hirdetes

A legfontosabbat majdnem elfelejtettem, mentsétek el magatoknak nagymamám isteni eperlekvárjának receptjét, amihez bónuszba 5 praktikát is elárult!

És a jelenlegi kedvenc ételem receptjét is megosztanám még veletek: ínycsiklandó epres túrógombóc recept!

A szedd magad eperföldek listájához lapozzatok a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Jedlik Ányos

Jedlik Ányos: Jedlik Ányos magyar természettudós, feltaláló. Eredeti neve Jedlik István, az... Tovább

Aggteleki Nemzeti Park

Aggteleki Nemzeti Park Az Aggteleki Nemzeti Park Magyarország negyedikként alapított nemzeti... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!