hirdetes

Az idei szilvának már 120 Forintért is beszerezheted kilóját ezeken a helyeken!

ZH

Az idei szilvaszezon már megkezdődött, és szerencsére nem kell mélyen a pénztárcába nyúlni a friss magyar gyümölcsért. A szilvatermés ugyan várhatóan nem éri el a normál évjáratokat, mégis bőséges kínálatra számíthatnak a szilva szerelmesei.

szedd magad szilva


Vásárolj a termelőktől szilvát


A Budapesti Nagybani Piacon a szilva kilónkénti bruttó termelői ára július végén 350 és 650 forint között mozgott. A budapesti piacokon a fogyasztók 500-1000 forint közötti árakkal találkozhattak, míg a vidéki piacokon az Agrárközgazdasági Intézet 550-850 forintos árakat jegyzett fel. Az átlagos kiskereskedelmi ár körülbelül 450 forint körül alakul. Fontos azonban megemlíteni, hogy a fogyasztói árak között jelentős különbségek tapasztalhatók.

Azonban, ha igazán kedvező áron szeretnél friss magyar szilvához jutni, érdemes felkeresned egy "Szedd magad!" vagy "Vedd magad!" helyszínt. Ezek a helyek általában 120 és 490 forint között kínálják a kilónkénti szilvát, így fillérekből tudsz minőségi gyümölcsökhöz jutni.
Mutatunk néhány helyszínt, ahol fillérekből beszerezheted a friss hazai szilvát:

Pest vármegye és Budapest környéke:

1.    Abony - Makai Farm
2.    Pécel - Hardi Miklós kertje
3.    Pomáz - Breier Farm
4.    Szokolya - Lakati József Gyümölcsöse

hirdetes

Bács-Kiskun vármegye:

1.    Kecskemét - Bács Zöldért Zrt.
2.    Kecel - Dakota Kert

Fejér vármegye:

1.    Gárdony - Borbás Kert

Győr-Moson-Sopron vármegye:

1.    Győrszentiván - Mészáros Gyümölcsös
2.    Győrszentiván - Nagy Család Gyümölcsöse

Heves vármegye:

1.    Gyöngyös - "Székely föld" Székely családi gazdaság

Nógrád vármegye:

1.    Borsosberény - Berényi Aronia Kert
2.    Rimóc - Percze Vencel

Somogy vármegye:

1.    Csurgó - Ulrich Gyümölcsöskert

Mielőtt útnak indulnál, mindig ellenőrizd az adott termelő közösségi oldalát vagy honlapját, hogy nyitva van-e még aznap a lelőhely. A Gyümölcsvadász és a szeddlemagad.hu oldalak pedig segítséget nyújthatnak a mindenkori szezonális gyümölcsök "Szedd magad" akciói között való böngészéshez.

Nincs is jobb annál, mint élvezni a finom szilvát, amit fillérekért lehet beszerezni a fenti helyeken. Fogj egy kosarat, és indulj útnak, hogy megízleld a friss magyar szilva ízét!

hirdetes

Szedd magad szilva

A "Szedd magad!" vagy "Vedd magad!" helyszínek nemcsak az olcsóbb árak miatt lehetnek vonzóak, hanem azért is, mert az ilyen közvetlen termelői kapcsolat lehetőséget ad a vásárlóknak arra, hogy közvetlenül a gazdáktól szerezzék be a friss gyümölcsöket. Ezáltal nemcsak támogatjuk a helyi termelőket és a gazdaságunkat, hanem biztosak lehetünk abban is, hogy minőségi, érett szilvát vásárolunk. Az ilyen élmény a vásárlás mögötti történetet és a termesztés folyamatát is közelebb hozza hozzánk, amely még ízletesebbé teszi a szilvával töltött pillanatokat.

Tehát, ne csak az árcédulákat figyeld, hanem keress egy szilvát telepítő gazdát a közeledben, és garantáltan meg fogja érni az erőfeszítésed!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Retro

A retro egy gyűjtőfogalom. Minden olyan dolgot szokás ezzel a jelzővel illetni, amely a 80-as,... Tovább

Tóti-hegy

Tóti-hegy: A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Tóti-hegy közülük az egyik. A Gulács... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Magyar Magyarország