hirdetes

Megnyitották a Szegedi Dóm kupoláját a nagyközönség előtt

VN

Szeged eddig is izgalmas város volt, az egyetemisták valósággal rajonganak érte, de a kirándulókat is azonnal képes elvarázsolni. Ikonikus épülete, a Szegedi Dóm újabb attrakcióval bővült, amit érdemes lesz azonnal neked is megnézned. A Szegedi Dóm kupoláját kilátóvá alakították. Kívül és belül is csodaszép!

Szeged Dóm kupola kilátó nyitvatartás

Szeged csodaszép kilátása

Szeged egy méltán híres, csodaszép város, ami az egyetemisták, diákok egyik nagy kedvence is. Aki nem volt még Szegeden, annak ajánljuk, hogy mindenképpen menjen el. Csodaszép a város, és a hangulat is egyedülálló. A Szegedi Dóm látványa szintén egyedi- Ha valaki Szegedre látogat, akkor mindenképpen érdemes egy nagy sétát tennie a belvárosban, és a Szegedi Dómot is alaposan szemügyre vennie. Most még inkább érdemes ellátogatni ide, hiszen nagyszerű újdonsággal készülnek a látogatók fogadására: megnyitották a szegedi Fogadalmi Templom legújabb látványosságát a kupolakilátót, ami 34 méteres magasságból enged betekintést Szeged csodaszép épületeire. Ha szeretnéd madártávlatból megcsodálni Szeged városát, akkor tökéletes választás a Dóm tetején nyílt kilátó meglátogatása!

hirdetes

Séta a Szegedi Dóm kupolájában

Páratlan lehetőség ez, hogy megnézd nemcsak Szeged csodás panorámáját, hanem a templom - eddig a látogatóktól zárva tartott – különleges padlásterét, és födémszerkezetét. A templom egyébként a neoromán stílusban épült, és hozzájárul a város arculatához, minden szegedi képeslapon szerepel ez a különleges épület, aminek kupoláját most akár te is megtekintheted. Egyébként Szeged-Csanádi egyházmegye főtemplomáról van szó, aminek tornyai 81 méterre nyúlnak, ezzel pedig Magyarország 5. legmagasabb templomának címét birtokolja. A különleges templom Schulek Frigyes és Foerk Ernő tervei alapján készült, és a látogatás során több részlete is megtekinthető.

hirdetes

302 lépcső vezet a Szegedi Dóm kupolájához

A Szegedi Dóm Látogatóközpontban keddtől vasárnapig, 9 és 17 óra között válhatóak jegyek. Magába a toronyba 1200 Ft a felnőtt belépő, de van diák és nyugdíjas kedvezmény is, amivel 900 Ft csak a jegy, és van családi, valamint csoportos kedvezmény is, de vannak kombinált jegyek is, amikkel a Dömötör torony, és a Dómban található kiállítás is látogatható, és mindenféle idegenvezetést is lehet kérni, részletes jegyárak IDE kattintva! A 46 méteres torony 302 lépcső megmászásával közelíthető meg, de a mászás során 3 pihenőszint is kialakításra került. A torony harangjait is meg lehet tekinteni. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Világ körül

Az igaz, hogy egy honszerető magyarnak a hazája a legszebb, de ha utazni vágyunk, érdemes... Tovább

A magyarság származástudata

A magyarság származástudata: A sumér, szkíta és a hun származástudatunkat a Csodaszarvas... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás