hirdetes

Idén is megrendezik a Szegedi Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozatot a napfény városában!

ZH

Az idei évben is izgalmas és változatos programokkal várja a látogatókat a Szegedi Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozat. A 2023. május 12-21. között megrendezésre kerülő események során a bor és gasztronómia szerelmesei mellett a kultúra és a sport szerelmesei is megtalálják majd a számukra kedvező programokat a napfény városában.

szegedi borfesztivál

Szegedi Borfesztivál 2023


A 10 napos Szegedi Borfesztivál a város egyik legnagyobb és legnépszerűbb rendezvénye, amelyet idén is megrendeznek május 12-21. között. Az idén is számos borkóstoló és gasztronómiai élmény várja az érdeklődőket a Dóm tér és a belváros különböző pontjain. A helyi borkultúra és a magyar borok iránt érdeklődők nemcsak a szegedi borászok kiváló borait kóstolhatják meg, hanem az ország más régióiból érkező borászok és pincészetek által kínált borokat is megízlelhetik.


A fesztivál ideje alatt az érdeklődők több színpadon élvezhetik a zenei és kulturális programokat is. A színpadokon fellépnek a hazai zenei élet kiválóságai, többek között a Belmondo akusztik, Gájer Bálint, Groovehouse, Hajdú Klári – Szakonyi Milán, Hevesi Tamás, Kökény Attila, Nyári Károly, Peter Šrámek, Roy és Ádám, Sasvári Sándor, Szabó Ádám, Vavra Bence és Yulaysi Miranda, valamint számos más zenekar és előadó is szerepel majd a programban.

hirdetes


A Klauzál téri Kézműves- és Gasztroudvarban a finom borok mellett ínycsiklandó ételek és kisüzemi sörök várják a kilátogatókat és a környékbeli kézművesek is bemutatkoznak május 12-től 21-ig.


A Dugonics téren 10 napon át a kézműveseké és a háztáji termelőké a főszerep.

hirdetes


A Szeged Napja Ünnepségsorozat keretében számos sport- és kulturális eseményre kerül sor. A város lakói és az ide látogatók számára szerveznek majd sportversenyeket, koncerteket, színházi előadásokat, táncbemutatókat és kiállításokat is. A város életében fontos szerepet játszó eseményen a szegediek bemutathatják városukat és a helyi kultúrát, míg az ide érkezők megismerkedhetnek Szeged múltjával és jelenével.


A második hétvégén csatlakozik a Szegedi Hídivásár, május 20-21-én a hazai kézművesek seregszemléjén a Belvárosi híd, a Híd utca és az Oskola utca is benépesül.


A szegedi borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozat 2023-ban is egy olyan esemény lesz, amelyen mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbb programokat. Az érdeklődők részletes programajánlóját a hivatalos oldalon találhatják meg. Az idei évben is érdemes ellátogatni Szegedre, hogy átélhessük az ország egyik legszebb városának életét és hangulatát, miközben gasztronómiai, kulturális és sportélményekben gazdag napokat tölthetünk el a városban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tatai vár

Tatai vár: Az egyik legkülönlegesebb magyar várról beszélhetünk személyében, hiszen a Tatai... Tovább

Gulács

Gulács: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Gulács közülük az egyik. A Balaton-felvidék... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás