hirdetes

Újra rendeznek rendszeres épületbemutató sétákat a szegedi Reök-palotában

VN

Újra rendeznek rendszeres épületbemutató sétákat a szegedi Reök-palotában, a látogatók minden hónap egyik szombatján megismerkedhetnek a szecessziós épület történetével, jeles lakóival és rejtett szépségeivel - tájékoztatta a Regionális Összművészeti Központ (REÖK) sajtóreferense csütörtökön az MTI-t. Mi már alig várjuk, hogy láthassuk ezt a csodás épületet kívülről, és belülről is, és részletesen megismerjük 

Szegedi Reök-palota séták 2024

Hosszú idő óta először lesznek vezetett túrák a szegedi Reök-palotában

Kertész Lilla közölte, hogy a pandémia szülte korlátozások vetettek véget egy időre a népszerű programsorozatnak; az intézmény azonban februártól közkívánatra visszahozza állandó rendezvényeinek sorába a szegediek és turisták körében egyaránt kedvelt sétákat. Minden hónap egyik szombatján két palotaséta-lehetőséget kínálnak azoknak, akik szívesen töltenék Szeged egyik legszebb épületének, a szecesszió világhírű ékkövének megismerésével a délelőttöt. 10 órától gyerekeket és családjaikat várja a REÖK: a Fedezd fel a Reök-palotát! - vezetések alkalmával játékos formában kalauzolják végig a látogatókat a neves Reök család egykori otthonán. Szülői kísérettel így a kisgyermekek is felfedezhetik a több mint százesztendős épület titkait.

hirdetes
   

Mire lehet számítani a vezetett túrák során a Reök-palotában?

A 11 órai, Virágzó öREÖKség címet viselő, felnőtteknek szóló sétákon a látogatók bebocsátást nyerhetnek az épület máskor nem látogatható részeire is. Megismerhetik az itt élt család tagjainak sorsát a - ma már a többi közt kortárs képzőművészeti kiállítóhelyként működő - palota történetén keresztül, és számos érdekességet is megtudhatnak Magyar Ede építész remekművéről. A 117. évébe lépő palota épülete kívülről is csodálatot vált ki az arra járókból, a részletes és színes információkkal, izgalmas anekdotákkal szolgáló idegenvezetések résztvevői azonban egész friss szemmel tekinthetnek majd az impozáns, kétszintes palotára.    

hirdetes

Más most meglátogathatod a mesés Reör-palotát

Az újrainduló sorozat első palotasétáit február 24-én tartják, ezekre már jelentkezhetnek az érdeklődők. Az 1907-ben elkészült műemlék épületet a fiatalon elhunyt kiváló építész, Magyar Ede tervezte Reök Iván vízépítő mérnök - Munkácsy Mihály unokaöccse - megbízásából. A szecessziós palotát 2007-ben újították föl, és azóta működik összművészeti központként. Sokak kedvence a szecessziós lépcsőház, ahova külön is lehet jegyet válatni. A sétákről, jegyárakról információkat a Reök-palota honlapján olvashattok, de itt van a hivatalos Facebook esemény is. 

Forrás: MTI, Kép: Wikipédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Lázár Vilmos

Lázár Vilmos: Szkárosi Lázár Vilmos honvédezredes, az aradi vértanúk egyike. Bár... Tovább

Megyer-hegyi tengerszem

Megyer-hegyi tengerszem: A Zempléni-hegyég egyik legkülönösebb látnivalója csak nevében... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás