Egy szegény anya egész életében mások ruháit mosta, kézzel

Egy szegény anya egész életében mások ruháit mosta, kézzel. Fia megdöbbentő dologgal szembesült, amikor állásinterjúra ment!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy rendkívül eszes és tehetséges fiatalember egy neves vállalatnál próbálkozott munkát szerezni. Sikeresen átment az első és második állásinterjún, a harmadikon már az igazgató kérdéseire kellett feleljen.

Egy szegény anya egész életében mások ruháit mosta, kézzel.

 

Az önéletrajzából kiderült, hogy a fiatalember kitűnő minősítéssel fejezte be az egyetemet, és a legutóbbi munkahelyéről is remek ajánlólevelet kapott.

- Igazgató: „Volt tanulmányi ösztöndíja az egyetemi évei alatt?”

- Fiatalember: „Nem volt, soha.”

- Igazgató: „Az édesapja fizette a tanulmányait?”

- Fiatalember: „Az édesapám meghalt, mikor én 1 éves voltam.”

- Igazgató: „Hol dolgozik az édesanyja?”

- Fiatalember: „Otthon dolgozik, mások ruháját mossa.”

 

Az igazgató arra kérte, hogy a fiú mutassa meg a kezeit…amelyek viszont ápoltak, finomak voltak, nem voltak munkáskezek.

- Igazgató: „Segített valaha is az édesanyjának?”

- Fiatalember: „Soha…édesanyám azt mondta, hogy csak a tanulással, az olvasással foglalkozzak. Ráadásul édesanyám sokkal gyorsabban kimossa a ruhákat, mint én.”

- Igazgató: „Arra kérem, hogy menjen haza, és mossa meg az édesanyja kezét, és holnap reggel 8-ra legyen az irodámba.” A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

 

Egy szegény anya egész életében mások ruháit mosta, kézzel.

 

A fiú úgy érezte, hogy megcsípte az állást. Mikor hazaért, megkérte anyját, hogy adja oda a kezeit, hogy megmossa. Az asszony nem értette a dolgot, de végül hagyta, hogy a fiú megmossa a két kezét. Ekkor egy könnycsepp szalad le a fiú arcán. Azt vette észre, hogy a kemény munkától milyen érdes volt anyja keze, és mennyi heg díszítette, amelyek még most is fájtak. Ekkor tudatosult benne, hogy anyja mennyi áldozatot hozott azért, hogy tanítatni tudja.

 

Mikor a kézmosást befejezte, a fiú az összes ruhát kimosta, amit anyja aznap kellett volna elintézzen. Ezután órákig beszélgettek. A következő oldalon elmondom, mi történt az interjún! 

hirdetes

 

Forrás

Egy szegény anya egész életében mások ruháit mosta, kézzel.

 

A következő reggel a fiatalember elindult az igazgatóhoz. Mikor beért az irodába, az első kérdése a vállalatvezetőnek ez volt:

- Igazgató: „Meg tudja mondani, hogy mit tanult abból, amire a tegnap kértem?

 

Amíg magában igyekezett megfogalmazni a mondatokat, a fiú szemébe könny gyűlt.

 

- Megmostam édesanyám kezét, és kimostam az összes ruhát helyette. Most már tudom, hogy mit jelent más munkáját tisztelni. Édesanyám nélkül ma nem lennék az, aki vagyok. Most már értem, hogy mennyit dolgozott értem. Ő adott életet nekem, ő segített, nevelt, ami egy egyedülálló nőnek sosem könnyű feladat.

 

- Az igazgató azt mondta: „Ilyen embert keresek a vállalatvezetői pozícióba. Olyat, aki értékeli mások munkáját, segítségét, és akinek nem a pénz, hanem az emberség és a tisztelet az első. Fel van véve!”

 

A fiatalember tisztességesen végezte a munkáját, a kollégái is nagyra becsülték. A vállalat jól működött, minden rendben volt az életében!

 

Forrás

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek

Szótár

Védőnői szolgálat

Védőnői szolgálat: Egész Európa által irigyelt magyar rendszer, mely szintén megérett arra,... Tovább

Sziget fesztivál

Sziget fesztivál:  Az ország első számú kulturális idegenforgalmi eseménye. A Sziget... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes