hirdetes

Különös darab a Vígszínházban, akár a színpadról is lehet nézni

VN

William Shakespeare Szeget Szeggel című műve egyébként is egy igen különleges darab, aminek műfaji betárolására még a legnagyobb hozzáértők sem voltak igazán képesek, de ez a dühös vígjátékként aposztrofált mű Rudolf Péter Vígszínházi rendezésében vált igazán különlegessé. Akár a színpadról is lehet nézni ezt a darabot, hiszen különleges nézőteret alakítottak ki!

Szeget szeggel Vígszínház vélemény

Szeget Szeggel a Vígszínházban

Shakespeare utolsó vígjátéka, nem minden pillanatban fest elénk víg látképet, sőt épp ellenkezőleg nem is az az igazi komédia. Mintha napjainkat festette volna színházának színpadára a sok száz évvel ezelőtt élt drámaíró, ugyanis olyan sokféle-fajta dolog történik a színpadon. Vannak a műben természetesen reneszánsz elemek is, sőt vígjáték, és bohózat is, csak éppen sötét tragikus elemek árnyékolják be a felhőtlen jókedvet. Súlyos politikai problémák, hatalmi játszmák, a nézőpontok keveredése- mind jelen van ebben a darabban, aminek talán kicsit a nézők elgondolkodtatása is a célja, nem pedig puszta szórakozás.

„Bécs városa az erkölcsi romlás útjára lépett. Virágzik az alvilág, szaporodnak a bordélyházak, terjed a korrupció és a prostitúció... Vannak ugyan szigorú törvények, de se nem alkalmazzák, se nem tartják be őket. Az uralkodó tehetetlen, úgy dönt, egy időre átengedi a hatalmat egy tiszta erkölcsű, nemes lelkű férfiúnak, hogy állítsa ő helyre a morális rendet. Shakespeare utolsó, cseppet sem felhőtlen vígjátéka nagy politikai játszmával, őrült vágyakkal, balfácánokkal és sok-sok szerelemmel.” –olvasható a színlapon.

hirdetes

Szeget Szeggel-különleges előadás a Vígszínházban

hirdetes

A nagy bemutató már decemberben megtörtént, azóta pedig műsoron van, így bárki lecsaphat egy jegyre a Vígszínházban, azonban 14 éven aluli nézőknek nem ajánlott a darab. Olyan nagyszerű színészek játszanak benne, mint Kőszegi Ákos, Stohl András, Balázsovits Edit, Seress Zoltán, Wunderlich József, Márkus Luca, vagy éppen Puzsa Patrícia - hogy csak a legfontosabb szerepeket emeljük ki. És ami még ezek tetején igazán különlegessé teszi a színházi élményt, hogy a színpadra is lehet jegyet venni.

 

Szeget Szeggel, akár a színpadról is nézheted Shakespeare különleges darabját

Mintha Shakespeare kör alakú Globe Színházát szeretné felidézni a rendező, a nézők körben ülnek, nemcsak a színpad előtt. A színpadon ülve egy teljesen más perspektíva jelenik meg a nézők előtt, akik ráadásként nemcsak a színészeket látják testközelből, noha egy másik nézőpontból, hanem még a közönséget is maguk előtt. A színpadi ülésekkel, a karzattal és a páholyokkal teljese mértékben egy kör alakú színházat sikerült létrehozni. Egy nézőtéri jegy 5800 Ft-ba kerül, és szigorú szabályai vannak a megjelenésnek. Vagyis nem is annyira szigorúak, inkább csak az alapvető színházi etikett van kiemelve: nem szabad késni, sőt minimum 5 perccel hamarabb meg kell jelenni, rövid szoknyát nem ajánlott venni, táskát, kabátot, bekapcsolt telefont nem szabad bevinni. Az előadás előtt egy külön erre kijelölt találkozó helyen kell gyülekezni. Színlap és részletes információk a Vígszínház oldalára kattintva!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vénusz-barlang

Vénusz-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. Az ún.... Tovább

Aggteleki cseppkőbarlang

Aggteleki cseppkőbarlang: Az Aggteleki Nemzeti Park része, mely különös védettség alatt áll.... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Hírek Külföld Programajánló Regény Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!