Székely bácsi, aki kioktatja a német turistákat!

Székely bácsi, aki kioktatja a német turistákat!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Zseniális ez a videó, amit igazából reklámnak szántak, pár nap alatt több mint 160 000-en tekintették meg a Facebookon. Ne hagyd ki te sem, nézd meg, hogyan oktatja ki a székely bácsi a német turistákat! 

Székely bácsi, aki kioktatja a német turistákat!

 

A reklámot a Spektrum Educational Center Facebook oldalán találtuk meg, és azonnal megtetszett nekünk is! A cég egyébként csíkszeredai és nyelvoktatással, illetve tanácsadással foglalkozik, a kis videó pedig azért készült, hogy felhívják a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára. 


A történetben egy német házaspár autókázik Csíkszereda környékén és a GPS nem segít rajtuk, nem tudják, hogyan jussanak el oda, ahova szeretnének. Amikor megállnak, éppen egy székely bácsival találkoznak az út szélén, természetesen megkérdezik tőle, hogy jutnak el a céljukhoz, először németül, A németül feltett kérdésre nem érkezik válasz, a házaspár összenéz, a nő megkéri a férjét, hogy kérdezze meg őket angolul, a férj válasza neki ez: "Angolul? Ezektől?" Majd szépen lassan teszi fel a bácsinak a kérdést, hogy biztosan megértse….A székely bácsi megunja a próbálkozásokat, majd jön a válasz, aminek már a kezdete is tipikusan székely: "Na ide hallgass kis barát..." A mondandója végére eléggé meglepődnek a német turisták, meg sem tudnak szólalni.

hirdetes

 

hirdetes

Ez a videó pontosan bemutatja, milyenek a turisták, a legtöbb ugyanis nagy mellénnyel érkezik meg Erdélybe, és úgy gondolja, hogy ott csak tudatlan parasztemberek élnek, ez azonban nem így van, mi ismerjük az igazi székely parasztembereket, akik sokkal többet rejtenek a bajszuk alatt, mint azt gondolnánk! A frappáns videót a következő oldalon tekintheted meg te is! 

 

Székely bácsi, aki kioktatja a német turistákat!

 

Forrás

 

Székely bácsi, aki kioktatja a német turistákat!

 

Forrás

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Külföld Magyar Magyarország Retró

Szótár

Normafa

Normafa: a fővárosiak egyik kedvenc kirándulóhelye. A Normafa, eredetileg Viharbükk kedvelt... Tovább

Drótszőrű magyar vizsla

Drótszőrű magyar vizsla: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A drótszőrű magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes