hirdetes

Székely bácsi, aki kioktatja a német turistákat!

Zseniális ez a videó, amit igazából reklámnak szántak, pár nap alatt több mint 160 000-en tekintették meg a Facebookon. Ne hagyd ki te sem, nézd meg, hogyan oktatja ki a székely bácsi a német turistákat! 

Székely bácsi, aki kioktatja a német turistákat!

A reklámot a Spektrum Educational Center Facebook oldalán találtuk meg, és azonnal megtetszett nekünk is! A cég egyébként csíkszeredai és nyelvoktatással, illetve tanácsadással foglalkozik, a kis videó pedig azért készült, hogy felhívják a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára. 


A történetben egy német házaspár autókázik Csíkszereda környékén és a GPS nem segít rajtuk, nem tudják, hogyan jussanak el oda, ahova szeretnének. Amikor megállnak, éppen egy székely bácsival találkoznak az út szélén, természetesen megkérdezik tőle, hogy jutnak el a céljukhoz, először németül, A németül feltett kérdésre nem érkezik válasz, a házaspár összenéz, a nő megkéri a férjét, hogy kérdezze meg őket angolul, a férj válasza neki ez: "Angolul? Ezektől?" Majd szépen lassan teszi fel a bácsinak a kérdést, hogy biztosan megértse….A székely bácsi megunja a próbálkozásokat, majd jön a válasz, aminek már a kezdete is tipikusan székely: "Na ide hallgass kis barát..." A mondandója végére eléggé meglepődnek a német turisták, meg sem tudnak szólalni.

hirdetes

Ez a videó pontosan bemutatja, milyenek a turisták, a legtöbb ugyanis nagy mellénnyel érkezik meg Erdélybe, és úgy gondolja, hogy ott csak tudatlan parasztemberek élnek, ez azonban nem így van, mi ismerjük az igazi székely parasztembereket, akik sokkal többet rejtenek a bajszuk alatt, mint azt gondolnánk! Nézzük a frappáns videót!

A székelyek magyar tudatú és magyar nyelvű népcsoport. A székelyek eredetére vonatkozóan több – egymásnak ellentmondó – elmélet létezik. Első okleveles említésük 1116-ból maradt fenn. Jelenleg a székelyek elsősorban az Erdély keleti részén található Székelyföldön élnek, de székelynek vallja magát a Brassótól Nagyszebenig húzódó, úgynevezett Szászföld magyar ajkú lakosságának nagy része is. A bukovinai székelyek az 1764-es „madéfalvi veszedelem” után menekültek át a Kárpátokon túlra, onnan a 19. és a 20. században telepítették vissza őket, ma főként Tolna és Baranya megyékben, illetve a Vajdaságban élnek. Jelentős számban telepedtek meg székelyek Budapesten, Magyarország és Erdély egyéb részein, Nyugat-Európában, Amerikában és Ausztráliában.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szegedi Füvészkert

Szegedi Füvészkert: Messze földön híres a Szegedi Fűvészkert. A 17 hektáros kertben rengeteg... Tovább

Eladó lakás Fonyód

Eladó lakás Fonyód A fővárostól mindössze másfél órára fekszik hamisítatlan, csodás... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Magyar Magyarország Retró