hirdetes

Székelyföldön havazással kezdődött a Nyári időszámítás!

Sz.F.

Egész Székelyföldön havazik, Hargita és Kovászna megye magasabban fekvő útszakaszain téli körülmények között zajlik a közlekedés, ezért a rendőrség azt ajánlja a gépkocsivezetőknek, hogy csak megfelelően felszerelt járművekkel induljanak útnak. 

Székelyföldön havazással kezdődött a Nyári időszámítás!

A Hargita megyei rendőr-felügyelőség sajtószóvivője, Gheorghe Filip szerint a hegyvidéki útszakaszokon a sűrű havazás miatt csökkent a látótávolság, és bár a lehulló hó nem marad meg, csúszóssá teszi az utakat, ezért növelték a forgalomirányításra bevethető rendőrök számát. 

A szóvivő arra inti azokat a gépkocsivezetőket, akik már lecserélték a téli gumikat nyárira, hogy ne induljanak útnak, ellenkező esetben bírságot kockáztatnak. 

Jelenleg téli körülmények között zajlik a közlekedés a Gyergyószentmiklós és Parajd közötti 13B jelzésű országúton, a Bucsin-tető térségében és több megyei úton, például a Hargitafürdő felé vezető szakaszokon is. Itt tíz centiméteres hóréteg alakult ki, és a sípályák kiválóan alkalmasak a sízésre, akárcsak a Madarasi Hargita térségében. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes
Székelyföldön havazással kezdődött a Nyári időszámítás!

Téli körülmények között zajlik a közlekedés Kovászna megye hegyvidéki útszakaszain, a Brassó és Bákó közötti 11-es, a Brassó és Buzău közötti 10-es, illetve a Kézdivásárhely és Focşani közötti 2D jelzésű országútszakaszt vékony hóréteg borítja. Az országútügyi igazgatóság Kovászna megyei vezetője, Cristian Drincă az Agerpres hírügynökségnek elmondta, az Ojtozi-hágón jelenleg is sűrűn havazik, a 11-es országút ezen szakaszán 3-4 centiméteres a hótakaró.

hirdetes

Az Ozsdola és a Vrancea megyei Greşu település közötti országútszakaszon, illetve a Predeluţ-hágó térségében 2 centiméteres hóréteg rakódott le. Cristian Drincă szerint eddig nem okozott fennakadásokat a forgalomban a havazás. 

A megyei út- és hídügyi igazgatóság munkatársa, Fábian Zsolt elmondta, jelenleg minden megyei út járható, és amennyiben szükség lesz rá, bevetik a hóeltakarító gépeket.

Forrás: Maszol.ro

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Népviselet

Manapság már hagyományőrzés céljából viselik az emberek Magyarországon.A magyar népviselet... Tovább

Magyar nóta

Magyar nóta: A magyar nóta egyéni szerzőktől származó újkori lírai dal, melyben nép- és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Külföld
X
Kövess minket facebookon!