hirdetes

A sokak által nem ismert magyar szellemváros

SZ.F.

A világon számtalan szellemváros létezik, melyeket réges-régen elhagytak az ott élő emberek, kevesen tudják azonban, hogy Magyarországon is létezik ilyen különleges város. Most ezt mutatjuk be nektek!

Magyarországi szellemváros

A legfélelmetesebb, legkülönlegesebb magyar szellemvárost nem olyan régen, mindössze 27 éve hagyták el a lakói, az azóta eltelt években szinte mindenki megfeledkezett a településről. Azt mindenki tudja, hogy a világon mindenhol találhatunk szellemvárosokat.

Ezeket a településeket több okból kifolyólag hagyták el az ott élő emberek. Van olyan város, amit katasztrófa sújtott, van olyan, ahol már nem lehetett tovább élni, de olyan is van, amelynek lakói titokzatos okból távoztak.

A magyarországi szellemváros történetét sokáig titkok övezték, csak a rendszerváltás után bukkantak fel egyes információk. Ez a település a Bakony lábánál fekszik, régen egy katonai bázis volt és egyes feltételezések szerint atomtölteteket őriztek itt, erről azonban még mindig nem került elő stabil bizonyíték. A következő oldalon még több érdekes információt osztok meg veletek, megéri lapozni egyet!

hirdetes
Magyarországi szellemváros

A település Nagyvázsonytól pár kilométerre található, területén számos lakóépületet, uszodát, sportpályát, iskolát és természetesen katonai létesítményeket találhatunk. Egyes feltételezések szerint a Kis-Moszkva nevű várost 1990-ben hagyták el végleg az orosz csapatok, ezután vált Magyarország legnagyobb szellemvárosává.

hirdetes

A szovjetek az 1960-as években döntöttek úgy, hogy a Varsói Szerződés tagországainak területén különleges tárolókat alakítanak ki, és tökéletesíteni kell a híradást, illetve a mobilitást. A laktanyákat magyar munkások építették szovjet irányítás alatt, a magyar állam költségén, mai áron számítva nagyjából 800 millió forintért. A város 36 hektáros területet foglal el, három négyemeletes panelházat is találhatunk itt, illetve mozit, éttermet, játszóteret, helikopter-leszállót, és két légmentesen zárható tárolót is, amik egyes feltételezések szerint atomtárolók voltak, melyekben nukleáris tölteteket, és rakétatartozékokat tárolhattak. Tripla szögesdróttal vették körül a laktanyát, a középsőbe még áramot is vezettek.

Még ma is láthatók a lőállások az út mentén és a fák között a szellemváros közelében, ugyanis az illetéktelen behatolókra engedély nélkül rálőhettek az őrök, ezt pedig a lőállásokból tették meg. A szellemváros ma már látogatható, kizárólag engedéllyel, a földalatti bunkerrendszerbe viszont még most sem engednek be senkit, nem tudjuk, miért. A következő oldalon egy videót is mutatok a magyar szellemvárosról!

Magyarországi szellemváros

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar tarka szarvasmarha

Magyar tarka szarvasmarha: Nemes magyar fajta. A magyar tarka a XIX. sz. második felében még... Tovább

Kőszeg város

Kőszeg: Kőszeg város Vas megye nyugati szélén, az osztrák határ közelében. A Kőszegi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek