hirdetes

A mediterrán Szentendre legkülönlegesebb látnivalói, amit tavasszal látnod kell

VN

Szentendre egy igazi kincses doboza hazánknak, ami éppen Budapest és a Dunakanyar között helyezkedik el. Mediterrán hangulatával, macskaköves utcáival azonnal belopja magát mindenki szívébe. Ha úgy érzed, hiányzik egy kis szín a tavaszi nyüzsgésből, akkor tegyél egy sétát Szentendrén!

Szentendre látnivalói

Hagyományaink nyomában a Szentendrei Skanzenben

A Szentendrén található Szabadtéri Néprajzi Múzeumban hazánk minden tájegysége megjelenik egyszerre. A 63 hektáros területes szabadtéri kiállítást megnézni igazi élmény lehet, és egyben a valaha volt legideálisabb tavaszi program is. nemcsak friss levegőt, hanem hagyományt, kultúrát, nyugalmat, falusi bájat is szippanthatsz magadba, mindössze 1 órányi útra a nagyvárosi, Budapesti forgatagtól. Ha nem tudod eldönteni idén tavasszal, vagy nyáron melyik tájegységre utazz el, hát vess egy pillantást az összesre a Szentendrei Skanzenben! 18-20. századi épületek, templomok, belső terek az eredetivel megegyező módon kiállítva- egy igazi időutazás üknagyanyáink idejébe, Szentendrében! Nyitva tartás, jegyárak a hivatalos honlapjukon!

Kovács Margit Kerámiai Kiállítása Szentendrén

Úgy néz ki, hogy múzeumokból, és színekből nem lehet sosem elég, úgyhogy rögtön mutatunk is még egy rendhagyó kiállítást ebben a kincses doboznak becézett Szentendrében! Ez a múzeum közel van nagyon a Főtérhez, tehát egy kellemes kis belvárosi sétával is egybe lehet kötni a meglátogatását. A ég 1973-ban nyílt múzeumban Kovács Margit Kossuth-díjas kerámiaművész hagyatékát lehet megtekinteni, ami valamennyi alkotása mellett, személyes leveleket, fotókat is tartalmaz. Hétfő – vasárnap, minden nap nyitva 10:00-18:00 között, a felnőtt belépő 1400 Ft, 26 év alattiaknak, nyugdíjasoknak 700 Ft. Frissítés: most kaptuk a hírt, hogy a kiállítás felújítási munkák miatt átmenetileg zárva tart.

hirdetes

Szentendre aprócskának tűnhet, de egyébként rengeteg múzeum van itt, a Ferenczy Múzeum Centrumban a legszebb képzőművészeti alkotásokat nézheted meg, van tömegközlekedési múzeum is, Retro design Center, ami a 70-80-as évek tárgyait, legendás autóit mutatja be 1000 négyzetméteren, és sokéig sorolhatnánk a múzeumok, kiállítások hadát. Szentendrei igazi kulturális fellegvár, ne hagyjátok ki!

Szentendre háromszög alakú főtere

Na és akkor, ha már szót ejtettünk róla az előbb, akkor folytassuk csak az elbeszélést, hiszen a Főtér is megér jó néhány sort. Mindenképpen érdemes a séta során erre tévedni, a háromszög alakú tér különleges, és hangulatos is egyben. Egy igazi szín kavalkád, az év minden napján, és tavasszal van csak az igazi csúcs. Az épületek megőrizték a barokk, rokokkó hangulatukat, de görög templom, és szerb kereskedőház is került ide, meg persze a modern kor bájos, régi hangulatot idéző üzletei- kávézó, fagyizó, éttermek. Sétálj egyet a környéken, csak úgy céltalanul, a macskaköves utcákon, és ülj be egy neked tetsző kávézóba, élvezd a tavaszi napsugarakat, és ne törődj semmi problémával, ez a hely magával ragad! A teret körülvevő óvárosi rész is csodaszép. Keresd meg a színes esernyőket is, és a csodás Ráby ház se maradjon ki a sétából!

hirdetes

Belgrád székesegyház – Szerb Egyház Múzeum

Ugye mi előre szóltunk, hogy Szentendre telis-tele van különlegesebbnél is különlegesebb helyekkel, ahova szűk, kis macskaköves utcák visznek? A főtértől nem olyan messze található Belgrád Székesegyház még a török időkben idemenekülő rengeteg görög, szerb és bosnyák letelepedő miatt épült fel, és máig látogatható. 48 méter magas a tornya, díszes épülete már messziről látható. Péntek, szombat, és vasárnap is látogatható, méghozzá 10:00 - 17:00 között, 1200 Ft a belépő, a kedvezményes jegy 600 Ft.

Duna korzó Szentendrén

Na ná, hogy a jó öreg Duna sem maradhat le a listáról, ami nem is kicsit járul hozzá Szentendre hangulatos látképéhez. A város több pontjáról is megcsodálható, ahogyan kanyarog a víz, de érdemes a rakpartra lesétálni, hiszen színesre festett kövek mentén élvezhetjük a napfényt, és lábat is márthatunk, ha elég meleg van. A turisták és a helyiek nagy kedvence is a Duna korzó 21. szám alatt található Kacsakő Bisztró, ahol napágyakban fekve, a Duna partján kortyolhatod a kávédat, vagy a koktélodat! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kereszténység

Kereszténység  A kereszténység  egyistenhívő vallás, amelynek... Tovább

Nagyerdő

A debreceniek egyik legkedveltebb helyéről van szó személyében. A debreceni Nagyerdő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!