hirdetes

Nyár vagy ősz? Milyen időre kell számítani a héten? Mutatjuk!

VN

Az őszi reggeleken gondolom minden családban mindennapos kérdés a „Na ma mit vegyek fel?” Nem is egyszerű eldönteni, hogy egy hűvösebb őszi reggelen, amikor jósolnak, száz ágra szóló napsütést, de zivatarokat is, milyen öltözéket válasszon az ember. Minden esetre, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésével szeretnénk egy kicsit mégis megkönnyíteni ezt a nehéz helyzetet.

Heti időjárás előrejelzés szeptember elejes

Hétfői várható időjárás

Általában többórás napsütésben lesz részünk a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de az összeálló gomolyfelhők miatt erősebben felhős területek és időszakok is lesznek. Elszórtan lehet zápor, zivatar, de az Észak-Dunántúlon kicsi a csapadék esélye. Az északnyugati szél a Dunántúlon nagy területen megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között alakul. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő. Estére a  nappal képződött gomolyfelhők nagy része összeesik, illetve szétterül, továbbá fátyolfelhők is maradnak felettünk. A záporok, zivatarok zöme az éjféli órákig lecseng, de ezt követően hajnalban is lehetnek helyenként - nagyobb eséllyel a déli megyékben - ilyen csapadékgócok. Hajnalban a szélcsendes helyeken foltokban pára, köd képződhet. A légmozgás az ország legnagyobb részén gyenge vagy mérsékelt marad, de az északkeleti megyékben megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között várható, a kevésbé felhős, szélvédett tájakon pár fokkal hidegebb is lehet.

Keddi várható időjárás

Alapvetően sok napsütés várható, a Dunántúlon kevesebb, a Dunától keletre több gomoly- és fátyolfelhővel. Helyenként, főleg a déli és keleti megyékben valószínű zápor, zivatar. Az északias szelet néhol élénk lökések kísérhetik. A hőmérséklet csúcsértéke általában 25, 30 fok között alakul.

hirdetes

Szerdai várható időjárás

Gomolyfelhős napos idő várható, de emellett napközben nyugat felől egyre inkább megnövekszik, majd meg is vastagszik a felhőzet. A nap második felében északnyugat felől lehet számítani esőre, záporra, esetleg zivatarra. Az északias irányú szelet nagy területen kísérhetik élénk, erős lökések is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13, 19 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken ettől pár fokkal hidegebbet is mérhetnek. Délután általában 23, 30 fokot olvashatunk le a hőmérőkről, északnyugaton várható a hűvösebb, délkeleten a melegebb idő.

Csütörtöki várható időjárás

Az összefüggőbb felhőtakaró délkeleti irányba elvonul, mögötte északnyugat felől egyre nagyobb területen gomolyfelhős napos időre lehet számítani. A nap első felében még helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Élénk, helyenként erős lökések is kísérhetik az északi, északkeleti irányú szelet. Hajnalra általában 12, 18 fok közé hűlhet a levegő, ettől alacsonyabb értékek a kevésbé felhős, szélcsendes, hidegre érzékeny tájakon lehetnek. A maximum jobbára 21 és 27 fok között alakul.

hirdetes

Pénteki várható időjárás

Gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütés valószínű, csupán néhol fordulhatnak elő záporok. Általában élénk északi, északkeleti szél lesz a jellemző, melyet élénk, néhol erős lökések is kísérhetnek, de a Dunántúlon a nap folyamán déli, délkeleti irányba fordul a szél. Hajnalban 7, 16 fok közé hűlhet a levegő, alacsonyabb értékek a hidegre hajlamos helyeken lehetnek. A csúcsérték 22 és 27 fok között szóródhat.

Szombati várható időjárás

Felhős idő valószínű, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, akár több helyen is előfordulhat eső, zápor, zivatar. Az általában déli, délkeleti irányú szelet több helyen kísérhetik élénk, néhol akár erős lökések is, ugyanakkor a keleti országrészben északkeleti, keleti irányú maradhat a légmozgás. Hajnalban 6, 17 fok közé hűlhet a levegő, alacsonyabb értékek a hidegre hajlamos helyeken lehetnek. A csúcsérték 20 és 28 fok között várható.

Vasárnapi várható időjárás

Változóan felhős idő valószínű, akár több helyen is előfordulhat eső, zápor, zivatar. Az északi, északkeleti irányú szél nagy területen megélénkülhet, helyenként erős lökések is lehetnek. Hajnalban 8, 18 fok közé hűlhet a levegő. A csúcsérték 20 és 26 fok között várható.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Birsalmasajt

Birsalmasajt: Esetében tradícionális magyar édességről beszélhetünk. A birsalmasajt... Tovább

Villányi borvidék

Villányi borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike.  A Villányi borvidék úttörő... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Szórakozás Utazás