hirdetes

Szerdán nyitnak az üzletek, megvan a 2,5 millió beoltott ember!

Bettina

Újra mehetünk fodrászhoz, kozmetikushoz, vásárolni, vagy valaki pont ezek miatt újra mehet dolgozni, és akár este 10-ig is kint maradhatunk. Szerdától kezdődik az újranyitás!

 2,5 millió oltott embernél tartunk, szerdától újranyitás

Orbán Viktor kedd délután a Facebook-oldalán jelentette be, hogy megvan a két és fél millió beoltott ember, ami azt jelenti, hogy lazítanak a korlátozásokon. Szerdán kinyithatnak a boltok, és újraindulhatnak a szolgáltatások is, illetve az este 8 órási kijárási tilalom is kitolódik este 10 órára. Emellett lesznek járványügyi intézkedések is, ezeknek a betartására kéri az embereket a miniszterelnök a videójában. Az oltások azonban folytatódnak a megszokott tempóban, és Orbán Viktor arra kéri az embereket, hogy regisztráljanak és menjenek el oltásra, mivel ez lesz a megoldás arra, hogy végleg visszakapjuk azt a régi életünket, amire már több mint egy éve várunk.


A kormány előzőleg már a honlapján közölte, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) várhatóan kedd éjfélig, de legkésőbb a szerda délelőtti órákban tervezi elérni ezt az oltottsági számot. Magyarországon kiemelt jelentősége van ennek a 2,5 milliós számnak, mivel korábban ugyanis Orbán Viktor és Gulyás Gergely is azt nyilatkozták egyértelműen, hogy ennyi beoltottra lesz szükség ahhoz, hogy megkezdődhessen a nyitás.Ennek eleget is téve, mai nappal elértük a terv szerinti oltottságot, megkezdődnek másnap a nyitások. 

hirdetes

Mint az a KTK közleményéből kiderült, miután Pintér Sándor belügyminiszter határozatban megállapítja, hogy elértük a bűvös számot, a 144/2021-es kormányrendelet értelmében meg is kezdődik majd a lépcsőzetes újraindítás.

Ezen a linken tudod megnézni, hogy jelentette be Orbán Viktor az újranyitást: 

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=186162889832861

hirdetes

Miért pont 2,5 millió?

A 2,5 milliós szám már február közepe óta kering a köztudatban, egészen pontosan azóta, hogy egy pénteki rádióinterjújában úgy fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök, hogy húsvétra beolthatnak mindenkit, aki addig regisztrált az oltásra. Ez akkoriban kb. 2,5 millió ember volt. A kormányfő egy héttel később megerősítette ezt az állítását, és azt mondta, hogy április elejére elérheti a 2 millió 582 ezret a beoltottak száma, ami lehetőséget ad arra, hogy megkezdődjenek a fokozott újranyitások. Március közepén már konkretizálva lett az is, hogy mivel jár majd a bűvos beoltottsági szám. Március 19-én a Kossuth rádióban azt mondta Orbán Viktor, hogy egyelőre maradnak a korlátozások, de 2,5 millió beoltottnál kezdődhet a nyitás, ami nagyban segíteni fogja a gazdaságunk újabb fellendülését. 

És válasz a kérdésre, hogy miért pont 2,5 millió lett a minimum:

legutóbb Orbán Viktor mondta el múlt szerdán a köztévében, hogy azért 2,5 milliónál húzták meg a határt, mert számításaik szerint ebben minden olyan 65 év fölötti benne van, aki regisztrált az oltásra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Bálványosi Nyári Szabadegyetem

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor: a Kárpát-medence nagyszabású szellemi... Tovább

Kodály-módszer

Kodály-módszer: Kodály Zoltán az egyik leghíresebb magyar zeneszerzőnek számít, aki a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!