hirdetes

Ősbemutató a Vígszínházban: A régi Párizs titkos életébe varázsol a Szerelmek Városa

VN

Szerelmesek, gyilkosok, színházigazgatók, utcaseprők és egy srác, Bábtiszt, a pantomimes, aki szavak nélkül próbálja elmondani az igazságot- Párizs izgalmakkal teli utcáira varázsol minket a végre valahára bemutatásra került Szerelmek Városa a Vígszínházban.

Szerelmek Városa Vígszínház 2021

Ősbemutató egy hatalmas szünet után

Végre indul az évad a Vígszínházban is, ráadásul nem is akárhogyan: az eddigi legnagyobb kényszerleállás után egy igazi szenzációval a Szerelmek Városával. Egy elég rossz időszaknak lesz most vége, hiszen a koronavírus miatt bevezetett intézkedések miatt elég sokunknak kellet nevettető, elgondolkodtató, szentimentális, kissé szomorú, de nagyon is őszinte színházi előadások nélkül lennünk. Persze voltak lazítások, ilyen-olyan pótelőadások és online streamek is, de az igazi-igazi színházat nem pótolhatta semmi. A Szerelmek Városa azonban egy csettintésre visszarepített a színházi atmoszférában, és már a legelső jelenetnél az juthat eszembe, hogy nahát tényleg “színház az egész világ”! Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében mutatták be szeptember 4-én Jacques Prévert zenedrámáját először Magyarországon.

Indul az évad a Vígszínházban

hirdetes

Ezzel a darabbal indította el a 2021-2022-es évadát a Vígszínház, amiből már következtethetünk rá, hogy ez nem egy olyan darab lesz, ami nem hagy mély nyomot a színházi kritikusok lapjain. Ahogy sejteni lehetett, kapott is hideget, meleget, sokak szerint ez egy igazán csapnivaló feldolgozás lett, mások szerint maga a mű hibás, szerintünk viszont egy igazán nézhető, szerethető darab, aminek ráadásul még mondanivalója is van, nem kevés. Annak idején talán A nagy Gatsby kapott hasonló kritikát, és ha őszinték akarunk lenni a két darab hangulata között lehet sok-sok párhuzamot vonni. Modern darab, de lehet szeretni.

A Szerelmek Városa a Vígszínházban

A Szerelmek Városa egy nagyon izgalmasnak, de egyben tanulságosnak tűnő zenedráma, ami magával ragadja a nézőt azon nyomban. "Párizs nyüzsgő utcái, művészek, artisták, színészek és arisztokraták magával ragadó kavalkádja. A történet középpontjában Garance, a gyönyörű színésznő áll, és négy férfi, akik mind szeretik: egy pantomimművész, egy színész, egy bűnöző és egy arisztokrata. Jacques Prévert forgatókönyvéből született filmet 1990-ben a francia filmkritikusok és filmkészítők a valaha volt legjobb filmnek választották. A különleges, érzékeny és érzéki történetet Vecsei H. Miklós átiratában, Kovács Adrián zenéjével, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében láthatják a nézők.” - olvasható a rövid ismertetőben. Egy kisebb nagyobb koronavírus okozta kényszerszünet után ez a darab valóságos színházi sokk, persze a legjobb értelemben: a színpadon annyi izgalmas elem van- zene, tánc, zenekar, digitális elemek, effektek, görkoris lányok, szikrázó jelmezek-, hogy valósággal felrobban.

hirdetes
További tudnivalók, szereposztás, előadás időpontok jegyvásárlás IDE kattintva!
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dunántúl

A Dunántúl Magyarország nyugati felének gyűjtőneve. A Duna folyási irányának jobb oldalát... Tovább

Fekete kökörcsin

Fekete kökörcsin: nemzeti értékünknek számít, védett növény, melyet szigorúan tilos... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Magyarország Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!