notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szerencsekerék emlékezetes pillanata

hirdetes

A legemlékezetesebb pillanat a Szerencsekerék történetében

Szélesi Ferenc

Ezt a jelenetet soha nem fogom elfelejteni, beleégett az agyamba teljesen, amikor meglátom, mindig sírva nevetek rajta. Remélem, hogy te is emlékszel rá, ha nem, akkor nézd meg mindenképp! 

Soha nem fogom elfelejteni ezt a jelenetet

A Szerencsekerék története

Egy televíziós vetélkedő volt a Szerencsekerék, ami az Egyesült Államokból érkezett meg Magyarországra is, 1993-től egészen 2001-ig, majd 2011-ben ismét láthattuk a tv-ben. A játékban szólásokat, közmondásokat illetve szavakat kell kitalálni, mássalhangzók megadásával. A műsorban volt egy, a játékosok előtt elhelyezett kerék, mely cikkelyekre volt osztva, és minden szeletnek volt egy pénzértéke. A pörgetés után az aktuális játékos előtt található pénzösszeg számszorosát nyerhette, annak függvényében, hogy hány mássalhangzót talált el a feladványból.


 
A kipörgetett összeget végül csak az a játékos nyerte meg illetve az első szériában (1997-ig) az vásárolhatta le a kirakatokban kiállított termékekre - aki megfejtette a feladványt. A műsorban általában 3 játékos játszott, a játékosokat a nézők közül választották ki. A Szerencsekerék hamar közkedveltté vált nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon, én még emlékszek rá, hogy minden alkalommal nagyon vártunk, és mindig szurkoltunk a nagyobb nyereményekért.

hirdetes

Kicsit az ajándékok furák voltak sok esetben, de ez a mai játékok esetében sincsen másképpen. Jó volt azt is látni, mennyire örültek a játékosok, amikor sikerült nyerniük. Sajnálom, hogy ma már nincs a tévék képernyőjén, még mindig szívesen megnézném, most viszont csak az emlékezés marad, ami viszont sose fog elmúlni! Remélem, hogy ti is szerettétek ezt a szuper műsort, és nem fogjátok elfelejteni soha!  

hirdetes

Most pedig jöjjön a Szerencsekerék legemlékezetesebb pillanata (tényleg nem fogjuk elfelejteni soha), amikor is frappáns megfejtés érkezett a szólásra, a műsorvezető válasza is elég mókás. Szerencsekerék egyik versenyzője volt talán a legemlékezetesebb, aki a “Tudja, hol szorít a cipő” helyett valami egészen mást olvasott ki a meglévő betűkből, nézzük, mit! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
31 410
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 955 443

Szótár

Olimpia

Olimpia: a sportok összcsúcseseménye.Az olimpiai játékok több sportágat magába foglaló... Tovább

Szent Korona

Szent Korona: A magyar Szent Korona Európa egyik legrégebben használt és mai napig épségben... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar Retró