hirdetes

A legemlékezetesebb, humoros pillanat a Szerencsekerék történetében

Szélesi Ferenc, ZH

Ezt a jelenetet soha nem fogom elfelejteni, beleégett az agyamba teljesen, amikor meglátom, mindig sírva nevetek rajta. Remélem, hogy te is emlékszel rá, ha nem, akkor nézd meg mindenképp! 

Soha nem fogom elfelejteni ezt a jelenetet

A Szerencsekerék története 

Egy televíziós vetélkedő volt a Szerencsekerék, ami az Egyesült Államokból érkezett meg Magyarországra is, 1993-től egészen 2001-ig, majd 2011-ben ismét láthattuk a tv-ben. A játékban szólásokat, közmondásokat illetve szavakat kell kitalálni, mássalhangzók megadásával. A műsorban volt egy, a játékosok előtt elhelyezett kerék, mely cikkelyekre volt osztva, és minden szeletnek volt egy pénzértéke. A pörgetés után az aktuális játékos előtt található pénzösszeg számszorosát nyerhette, annak függvényében, hogy hány mássalhangzót talált el a feladványból. A műsor gyártásáért az MTM Kommunikáció volt felelős, eredetileg az MTV1-en sugározták, legalábbis 1993-tól 1997-ig, ezt követően vette át a leltárába a TV2 csatorna, és ott futott 2001-ig a műsor. 

A műsor felépítése 

A kipörgetett összeget végül csak az a játékos nyerte meg illetve az első szériában (1997-ig) az vásárolhatta le a kirakatokban kiállított termékekre - aki megfejtette a feladványt. A műsorban általában 3 játékos játszott, a játékosokat a nézők közül választották ki. A Szerencsekerék hamar közkedveltté vált nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon, én még emlékszek rá, hogy minden alkalommal nagyon vártunk, és mindig szurkoltunk a nagyobb nyereményekért. A műsorban számos műsorvezető volt jelen, például Szulák Andrea, Prokopp Dóra, Rácz Zsuzsi, Klausmann Viktor, Árpa Attila, és Gajdos Tamás. A Szerencsekerék saját narrálással rendelkezett, ezért 1993-tól 1996-ig Keresztes Tibor (Cintula) volt a felelős, majd az 1996. évtől 2001-ig Kósa L. Adolf töltötte be a fentebb említett szerpet. A műsor, melyről mintázták a Szerencsekereket eredetileg a Wheel of Fortune elnevezést viselte, így a fordítás mondhatni tökéletesen sikerült a magyaroknak. Még egy találó szlogennel is el lett látva a tévéműsor, ez pedig a “Minden jóra fordul!” volt, ami igazán elmésnek, valamint találónak titulálható. Arról nem is beszélve, hogy kellemes, pozitív benyomást keltett a játékosokban és a nézőkben is. A kilenc évadot megélt Szerencsekerék összesen 1686 epizódot tudhatott magáénak, ez egy meglehetősen nagy szám, s ebből is következtethetünk a sikerességére. A részenkénti játékidő 35 percben merült ki. A Szerencsekerék zenéjéért Rátonyi Róbertnek tartozunk köszönettel. 

hirdetes

A Szerencsekerék még ma is megállná a helyét! 

hirdetes

Kicsit az ajándékok furák voltak sok esetben, de ez a mai játékok esetében sincsen másképpen. Jó volt azt is látni, mennyire örültek a játékosok, amikor sikerült nyerniük. Sajnálom, hogy ma már nincs a tévék képernyőjén, még mindig szívesen megnézném, most viszont csak az emlékezés marad, ami viszont sose fog elmúlni! Remélem, hogy ti is szerettétek ezt a szuper műsort, és nem fogjátok elfelejteni soha!  

Próbálkozások történtek a múltban a műsor felélesztésére, például a Story4-en 2011-től 2012-ig. 2021-ben, az IKO Műsorgyártó közreműködésével, a TV2 ismét listára helyezte a műsort, a műsorvezető Kasza Tibor lett, a narrátor pedig Bognár Tamás. 

Most pedig jöjjön a Szerencsekerék legemlékezetesebb pillanata (tényleg nem fogjuk elfelejteni soha), amikor is frappáns megfejtés érkezett a szólásra, a műsorvezető válasza is elég mókás. Szerencsekerék egyik versenyzője volt talán a legemlékezetesebb, aki a “Tudja, hol szorít a cipő” helyett valami egészen mást olvasott ki a meglévő betűkből, nézzük, mit! 

A nagy pillanatról szóló videó:
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Debreceni Református templom

Debreceni Református templom: A debreceni református nagytemplom Debrecen legjellegzetesebb... Tovább

Anjou ház

Anjou ház: Az Anjou-ház mindig a Franciaország északnyugati részén elterülő Anjou... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar Magyarország Magyarság Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!