hirdetes

Ezek a dolgokat szeretjük Magyarországon

GE.
Magyarország szuper

Étkezési kultúra

Messzemenőleg híres étkezési kultúránk van. A külföldiek is előszeretettel kostlják meg a magyar szokásból adódó ételeinket. Nem ritkán ezeket a recepteket elsajátítják és otthon is használják. Például a Dobos torta, amit a külföldiek Dobos Cake néven ismernek, eléggé híres desszert. Főételek között mint a Gulyás leves (Gulas Soup) , töltött káposzta (Stuffed Cabbage) remekel. 

Környezetvédelmi törekvések

Már nem csak a belárosban, de a külvárosi és falusi részeken is szoktak rendezni szemétszedést. Ez csak egy törekvés a sok közül. Az állami támogatás nagyszerű lehetőséget biztosít a napelemek beruházására, ami az ingatlanunkat illeti. Ez utóbbit érdemes is meglépni, amennyiben lehetséges, hiszen ez is növeli az ingatlanunk értékét. A belvárosban nagy hangsúlyt fektetnek a szelektív hulladék, papír gyűjtésére. Ezek szuper lépések, egy zöldebb, tudatosabb országért! Ami nagyszerű még, az, hogy különböző eladásokra is betudunk ülni, ami a jövőbeli környezetudatosságot népszerűsíti. 

hirdetes
hirdetes

Felújítások

A belvárosban megfigyelhető, hogy sok- sok felújítás vette kezdetét. Például az útak minőségét javítják rendszeresen (noha ez okozhat némi kellemetlenséget), az épületek nagy részét is renoválják sok felé! Esztergomban nemrég a Bazilikát is újították, ami szintén hozzátett Esztergom. Külvárosi részeken szintén nagy beszerzések voltak az ú minőségére vonatkozóan.

Korszerűsítés

Igaz ez a tömegközlekedésre. Új tömegközlekedési járművekkel is találkozhatunk a belvárosokban. Például sok helyen új volán buszok, azaz távolsági buszok lettek. Nem régiben új emeletes vonatot helyeztek a Budapest- Esztergom sínre is. Ez nagy könnyebbséget okoz az ott lakóknak, hiszen reggelente, több lehetőségük válik így arra, hogy ne kelljen állniuk az akár több, mint egy órás úton!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Rippl-Rónai József

Rippl-Rónai József: Rippl-Rónai József magyar festő- és grafikusművész, a 19. század egyik... Tovább

Teller Ede

Teller Ede: az egyik, ha nem a leghíresebb magyar fizikusnak számít. Teller Ede életének... Tovább

Tovább a lexikonra