hirdetes

Magyarország 2. lett az éremtáblázaton a szervátültetettek Eb-jén

VN

Szeretjük a hazánkat, és amikor világsikereket érünk el, ha nem is konkrétan mi, hanem a színeinket képviselő honfitársaink, akkor azt igenis nagydobra kell verni, méghozzá a legnagyobbra. Lehet, mi keressük rossz helyen, de megszámolni is nehéz lenne, hánnyal több cikket olvastunk az elmúlt napokban az önjelölt sztárok insta posztjairól, mint a nemrégiben megrendezésre került szervátültetettek Európa-bajnokságáról, ahonnan ráadásul nagyon szép eredménnyel tértek haza sportolóink. 

Második hely szervátültetettek Eb

Ötvenegy magyar sportoló indul a szervátültetettek és művesekezeltek XI. Európa-bajnokságán

A csapat még augusztus 20-án utazott el a másnap, vasárnap kezdődő és augusztus 28-ig tartó versenyre Oxfordba  a Magyar Szervátültetettek Szövetsége tájékoztatása szerint. A magyarok 12 sportágban méretteték meg magukat, és ami azt illeti, hoztak el nagyon szépen csillogó érmeket remek teljesítményükkel. A szervátültetett és művesekezelt magyar sportolók a kezdetek óta elindulnak az Európa-bajnokságokon, és a győzelmek sem maradtak el: 2001 óta az élvonalban szerepelnek, legtöbbször az első helyen végeztek a nemzetek összesített pontversenyében. A csapatot nyolc máj-, négy szív-, egy tüdő-, harmincegy vese- és öt csontvelőtranszplantált, valamint két művesekezelt versenyző alkotta.

hirdetes
"A verseny azért is nagy öröm számunkra, mert a pandémia miatt 2020 márciusától a szervátültetettek valamennyi nemzetközi versenyét törtölték, így azóta ez lesz az első megméretés" - mondta Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke, a csapat vezetője, akit 2020-ban az Év fogyatékos sportolójának választottak.

Magyarország második lett

Magyarország a házigazda Nagy-Britannia mögött második helyen végzett a szervátültetettek és művesekezeltek XI. Európa-bajnokságán, Oxfordban. A Magyar Szervátültetettek Szövetségének szerdai közleménye szerint a küldöttség tizenkét sportágban (asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, kerékpár, petanque, fallabda, tenisz, röplabda, tollaslabda, úszás, virtuális triatlon) volt érdekelt, s a különböző korosztályokban összesen 41 arany-, 40 ezüst- és 42 bronzérmet szerzett.

hirdetes
    

"Nagyon boldog vagyok, hogy amire 2019 óta készültünk, azt most sikerrel megvalósítottuk, hiszen a Covid-járvány következtében ez volt az első nemzetközi versenylehetőség a szervátültetettek számára. Az éremtábla önmagáért beszél" - mondta Berente Judit csapatvezető, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége elnöke.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Várszínház

Várszínház: Budapest I. kerületében, a budai várnegyedben található épület. A Szent... Tovább

Aradi vértanúk

Aradi vértanúk: Az aradi vértanúk az a 12 magyar tábornok és egy ezredes voltak, akiket az... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Magyarország Magyarság Utazás