hirdetes

Így készül a Balaton a szezonnyitásra

TK

A Balaton környékén található kisebb-nagyobb települések már most készülnek a szezonnyitásra, persze még mindig csak a megengedett körülmények között. Most nézzük végig, hol, mikkel készülnek, hogy idén is jól érezzék magukat a látogatók!

Balaton

A legtöbb balatoni önkormányzat már most elindított különböző fejlesztéseket, arról nem is beszélve, hogy lassan nyithatnak a megújuló fürdőhelyek is – van, ahol az időjáráshoz, van, ahol a levegő, víz hőmérsékletéhez kötik a nyitást, de vannak olyan esetek is, ahol már kimondták, hogy pünkösdtől várják a szórakozni vágyókat.


Ezeket a folyamatos fejlesztéseket a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program biztosítja többek között a Balaton-parti fürdőhelyeknek is.


Balatonkenese


Az itt található, egyik legnagyobb fürdőhely, a Vak Bottyán strand idén, sok ember örömére plázzsal gazdagodott. Ez a régóta várt plázsrész a legkisebbek számára biztosítja az önfeledt pancsolás élményét. Náluk a Kisfaludy program pályázat keretein belül többek között baba-mama szobát készítettek, valamint felújították a vizesblokkokat és az öltözőket. 

hirdetes


A szintén ehhez a városgondozáshoz tartozó Bezerédj strand, egy másik pályázatból új vizesblokkokok épültek tusolóval, mosdóval. Közülük az egyik egy baba-mama szobával is bővült, valamin mozgáskorlátozott-mosdó is helyet kapott.


Mi a helyzet Szigligeten?

hirdetes


Szigliget a jövőben egész nap egységes strandbelépővel várja látogatóit. A szigligeti strand a csúcsidőben idén is két pénztárral tartja nyitvatartását, valamint a tavalyi évben a Kisfaludy program keretein belül elkészítettek három új öltözőkabint. 


Sajnos a belépőjegy ára délután sem lesz olcsóbb, ugyanakkor biztosan sokak ki tudják majd használni a lehetőséget, miszerint a szigligeti strand este 7 órai zárás után éjfélig, valamint hajnal 5 órától a reggel hetes nyitásig ingyen lesz látogatható. Parkolóhellyel sem bővült, viszont az önkormányzati területek ingyenes parkolást kínálnak továbbra is. Azt viszont érdemes megemlíteni, hogy a hosszútávú tervek között szerepel Szigliget autóforgalmának korlátozása, melyre még keresik a megoldást.

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása lapozz, a következő oldalon szuper programokat ismerhettek meg!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Péter és Pál napja

Péter és Pál napja: az egyik legjelentősebb nyári ünnepkör, mely hagyományosan az aratási... Tovább

Debreceni Református templom

Debreceni Református templom: A debreceni református nagytemplom Debrecen legjellegzetesebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyarország Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!