hirdetes

Miért ilyen népszerű a Sziget Fesztivál? Rájöttünk a titokra

VN

Minden évben (illetve egy kis igazítás, a koronavírus miatt voltak kimaradások) megrendezik a nagyszabású Sziget Fesztivált Budapesten népszerű külföldi, és hazai sztárfellépőkkel, amire csak úgy özönlik a tömeg. De vajon mi lehet a titok?

Sziget Fesztivál 2022 élménybeszámoló

Miért ilyen népszerű a Sziget Fesztivál?

Miért ilyen népszerű a Sziget Fesztivál?-gondolkodtam rajta, miközben a tömött héven zötykölődtem az Óbudai Szigetre, külföldiekkel körülvéve. Amikor még kisebb voltam, azt gondoltam, ha egy fesztiválra valaha elmegyek, akkor az a Balaton Sound lesz. Hiszen más fesztiváloknak mi értelmük lenne, amikor ott nincsen Balaton, és strandolni sem lehet. Azóta már felnőttem, és rájöttem, hogy a fesztiválozás nem egészen a szép tájakról és a strandolásról szól. Rájöttem, hogy az Óbudai-szigeten rendezett Sziget fesztivált miért tartják Európa egyik legjobb rendezvényének számon. Mindig is színvonalas lineupja volt, hatalmas nevekkel a lista élén. Az is egy szempont, hogy végül is Budapesten van, megközelíteni egyáltalán nem bonyolult. Még munka után is be lehet ugrani egy hatalmasat bulizni, annak akik csak egy gyors kikapcsolódásra vágyik. Aki meg külföldről érkezik, repülővel, annak sincsen nehéz dolga, mert nincsen messze a reptér, az eljutás ide nem bonyolult. Más nagyvárosban drágább, hosszadalmasabb a belvárosba eljutni a repülőtérről tömegközlekedéssel, mint is a Szigetre. te tudatd, hogy 2011-ben Európa huszonöt legnagyobb fesztiválja közül a Sziget lett az első a „nagyfesztiválok" versenyében?

hirdetes

Mit tud a Sziget Fesztivál?

A Sziget Fesztivál egy valamit nagyon tud: méghozzá hangulatot csinálni. Hiába a megannyi probléma, a Sziget szimpadai előtt állva egy kicsit mindenki mindenről megfeledkezve tombolhat egy hatalmasat legnagyobb kedvencére, gyerekkora kedvenc zenéire, igen gondolunk itt Justin Bieberre. Nekünk az Artic Monkeys koncerten volt szerencsénk részt venni, amit a Sziget záró napjára tettek a szervezők. Méltó zárása volt ez a hatalmas fesztiválnak, legalább is számomra, ugyanis az egyik legnagyobb kedvencem az ő legnagyobb slágeruk az R U Mine? című dal, ami a koncertet zárta- így kell stílusosan befejezni. Felcsendültek más nagy klasszikusok is a brit bandától, de voltak számok az új lemezeikről is. A koncertről írtak már jókat is és rosszat, szerintünk abszolút rendben volt. A zenék jók voltak, a hangosítás, és a hangulat is, sőt még a letisztult színpadi kép is tetszett, passzolt a zenéhez. Látszólag a közönség is élvezte a showt.

hirdetes

A Sziget sokak kedvence

A Szigetre évről évre rengetegen érkeznek, nemcsak a hazai fitalanságot csábítja el a rendezvény, hanem több ezren érkeznek külföldről is. Az egésznek van egy sajátos hangulata, remek lineupja, és ami azt illeti, a szervezésben sincsenek hibák. Sok ilyen rémhírt olvasni de annyira az árak sincsenek elszállva, mármint inni egy fröccsöt, vagy sört ezer forintért szerintünk sem oké, de bármelyik belvárosi kocsmában is ennyi az ára. Sőt még Aldi is üzemelt a fesztivál területén, karszalaggal pedig ki, be lehet járni, egyedül alkoholt nem lehet bevinni. Az egyetlen problémánk a Szigettel a hatalmas porfelhő volt. Gyakorlatilag egy porsivatag közepén van az egész fesztivál, és még aszály is van. A koncert végén akkor porfelhő keletkezett, hogy látni is alig lehetett, nemhogy levegőt venni. A sátrakon is vastagon állt a por, a fehér cipőnk szürke lett- persze teljesen megérte! Mi azt mondjuk, hogy egyszer mindenkinek ki kell próbálnia ezt a Sziget-elés dolgot, még akkor is ha nincsen oda a nagy felhajtásokért, mert tényleg semmihez sem fogható az itteni hangulat, a sok-sok örömteli arc téged is mosolyra késztet majd! 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar huszár

Magyar huszár: A huszár a 15. században Magyarországon kialakult könnyűlovassági fegyvernem... Tovább

Győr

Győr megyei jogú város az Osztrák-Magyar határtól nem messze, a Nyugat-Dunántúl régió... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország Programajánló Szórakozás