hirdetes

The Jakarta Post: A maszkviselést tagadókkal ásatják a koronavírusban elhunytak sírjait Indonéziában

VN

Amióta a koronavírus megjelent folyik a vita a maszkviselésről. ’Maszkba lenni vagy nem maszkban lenni?’- a legnagyobb kérdés manapság, amiben sajnos sokaknak nem sikerül közös nevezőre jutni. Sokak még ma sem értik, hogy miért kell, illetve kellene maszkot hordani. Indonéziában kreatívan oldották meg a szankcionálást.

Maszkviselés büntetés Indonéziában

Maszkot hordani vagy nem maszkot hordani?

Nem vagyok orvos, nem értek nagyon a vírusokhoz sem, de annyit tudok, hogy hoztak egy szabályt a legtöbb országban, maszkot kell hordani bizonyos helyeket, bizonyos körülmények között. Magyarországon is érvényben vannak szabályok erre vonatkozóan, boltokban, bevásárlóhelyeken, közösségi terekben, a BKK fenntartása alatti helyeken, és most már a színházakban is (erről részletek ITT) maszkot kell hordani, vagy valamilyen más módon eltakarni az arcot, és az orrot. Mióta kirobbant a világjárvány megy a vita a maszk hordásával kapcsolatban, neves orvosok, és buszon utazó hétköznapi arcok kerülnek egymással összetűzésbe, ami nem véletlen, hiszen, ha visszaemlékezünk a kezdetekre, a WHO sem tudta eldönteni, hogy mi a helyes magatartás, habár már egyértelműen a maszkviselés mellé állt, az elején még nem ajánlották, hogy egészséges emberek maszkot viseljenek. 

hirdetes

Sokan nem hordanak maszkot

Nagyon sokan megengedik maguknak, hogy ne hordjanak maszkot, ha közösségbe mennek, annak ellenére, hogy egyértelműen szabályozva van a maszk viselése. Sajnos én is nagyon sokszor tapasztalom, hogy a buszra felszállnak maszk teljes hiányában, de legalább a fél busz nem húzza az orrára a maszkot, és vannak olyanok is, akik csak a nyakukban hordják. Annak ellenére, hogy a kutatók többször bizonyították már, hogy az arcmaszk igenis képes megvédeni az embert a vírusoktól, sokan még mindig tagadják a hatékonyságát, vannak olyanok is, akik az egész járványban nem hisznek, pedig 935 591 halálos áldozatot követelt eddig a járvány. Itthon már pénzbírsággal szankcionálják a maszkot nem viselőket, illetve már a BKK eszközeiről is leszállíthatják azokat az utasokat, akik nem tartják be a maszkviselés szabályait, bár én még nem láttam ilyet eddig. 

hirdetes

Indonéziában is büntetnek, csak máshogyan

Kelet-Jáva tartományban sok olyan ember él, aki nem hisz az arcmaszk hatékonyságában, ezért nem hordja azt. Nekik pénzbüntetés mellett másféle szankció is jár, mégpedig ők ássák a koronavírusban elhunytak sírhelyeit közöségi munka gyanánt. A munkások nem érintkeznek a járványban elhunytak testével, csak a sír ásásában segédkeznek.

Szerinted Magyarországon is be kellen vezetni valami hasonló szankciót? Szavazz! 

Szerinted Magyarországon is be kellene vezetni valami hasonló szankciót?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar hidegvérű

Magyar hidegvérű: Nemes magyar fajta, mely különlegesnek számít. Ez a hidegvérű ló erősen... Tovább

Árpád ház

Árpád ház: A leghíresebb magyar uralkodóház, mely a kereszténység kezdete óta uralkodott... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld
X
Kövess minket facebookon!