hirdetes

A különleges Szikla szálláshely rangos nemzetközi építészeti díjat nyert

ZH

Tudtad, hogy Kapolcs mellett található egy igazán különleges építészeti szálláshely, amely idén el is nyerte méltó elismerését, ugyanis a 2022-es London Creative Awards (LICC) építészeti díját nyerte el. A Balaton-felvidéki szálláshely nem mindennapi élményt nyújt a vendégek számára, így nem is kérdéses, hogy egy ilyen neves díj nyertese lehet.

kapolcsi szikla házak

Építészeti díjat nyert a „Szikla Kapolcs”


Egyre népszerűbbek a különleges kialakítású szálláshelyek, de nem kell az ilyesfajta élményért külföldre utaznunk, egyre több ilyen típusú szálloda és hotel nyílik Magyarországon is. Az elmúlt turisztikai évben a noszvaji TreeHouses és a Hello Wood is hatalmas sikereket könyvelhetett el, összeállásuk pedig egy még nagyobb sikerű gyümölcsöt termett. A Balaton-felvidéken, Kapolcs mellett alapították meg a Szikla nevű szálláshelyet, amely elnyerte a 2022-es London Creative Awards (LICC) építészet kategóriájának díját. Az örömhírről a Hello Wood tájékoztatta a közönséget a Facebook oldalukon, ahol azt is megírták, hogy igazi büszkeségnek könyvelik el, hogy a munkájukat már nemzetközi szinteken is elismerik. 

A Szikla kabinok megépítésénél a fő céljuk az volt a tervezőknek, hogy úgy alakítsák ki, hogy azok teljesen egybeolvadhassanak a természettel, ezért az inspiráció forrás is maguk a sziklák formái voltak. A tervezés fő szempontja az volt, hogy a sziklák organikus formái kapcsolatot teremtsenek a természet és az épített környezet között.

hirdetes


A kapolcsi szálláshelyen összesen hat egyedi szikla névre hallgató kabint építettek fel a nem mindennapi szállodaélmény elérésének érdekében. Nem csak a kabinok forma világa miatt olyan különleges ez a hotel, hanem mert saját privát jakuzzi és panoráma infraszauna található minden Szikla kabin erkélyén, valamint az összes házikóban van teakonyha is teljes felszereltséggel, amiben minden megtalálható, ami egy szuperior szállodai szobában kell.

hirdetes

Egyedülálló módon ebben a projektben nem csak a tervezést, hanem a kivitelezést is a Hello Wood végezte, sőt az üdülő zökkenőmentes üzemeltetése is az ő felelősségük.

A projekt Csóromföldén, egy egykori magyarországi tanyán épült, amely a korábbi években építészeti oktatási programok és fesztiválok helyszíne volt. Az akácfákkal és misztikus hangulattal körülvett legelőt különleges, oktatási és turisztikai területté minősítették.

Céljuk az volt, hogy a telephelyen faházas üdülőt építsenek, hogy a természeti értékek figyelembevételével az időszakos használatot egész éves használattal váltsák fel, és állandó kezeléssel tovább gyarapítsák. Összesen hat egyedi kabin épült a telken a szükséges melléképületek mellett, mint a fogadóépület és a vendéglátóhelyiségek.
 

Forrás: hellowood.eu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szépművészeti Múzeum

Szépművészeti Múzeum: Budapest egyik legnagyobb múzeuma, mely 2018 végén nyitotta meg ismét... Tovább

Vízkereszt

Vízkereszt: Január 6-án van a napja, mely még mindig a téli népszokások közé sorolandó.... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!