Szilvás gombóc recepttel

Szilvás gombóc recepttel

SZ.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nagyon szerettem régen, és még ma is imádom, ez már egy örök szerelem marad! Ismerjétek meg cikkünkből a tökéletes szilvás gombóc receptjét! 

Szilvás gombóc recepttel

Szereted a szilvás gombócot?

 

A gyümölccsel töltött szilvás gombóc és a magyar konyha különféle, tésztából készül gombócai a hagyományos osztrák gasztronómiából származnak, ahol Knödelnek nevezik ezeket a gombócokat. A szilvás gombócot Zwetschgenknödelnek nevezik németül. A szilvalekváros gombóc a Powidlknödel.

 

Gyerekkoromban nem tudtam meglenni nélküle, minden nyáron azt kértem a nagymamámtól és az édesanyámtól is, hogy készítsék el, és lehetőség szerint minél többet csináljanak belőle! Természetesen segítettem is benne, én kevertem a fahéjas cukrot, raktam a szaggatott tésztába egyesével a szilvát, és vártam, hogy megfőjön mind a vízben! Egy gond volt csak a szilvás gombóccal, még pedig az, hogy minden alkalommal hamar elfogyott. Hiába büszkélkedett édesanyám azzal, hogy most sikerült 82 gombócot csinálnunk, két óra múlva már egy sem volt a műanyag edényben.

hirdetes

 

Annyira nem csodálkozok rajta, mivel tényleg isteni finom volt, és még ma is az! Remélem, hogy ti is legalább annyira szeretitek, mint én! A következő oldalon meg is osztom veletek azt a receptet, amit édesanyámtól kaptam, próbáljátok ki bátran, nem fogtok csalódni!

 

Szilvás gombóc recepttel

Hozzávalók

  • 2-3 kilogramm burgonya
  • 40 dekagramm liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál búzadara
  • szilva
  • sima cukor vagy porcukor fahéj
  • zsemlemorzsa
hirdetes

 

Elkészítése

Pucoljuk meg a burgonyát, vágjuk össze, majd főzzük meg. Ha elég puha, akkor öntsük le róla a vizet, és törjük össze jó alaposan, majd hagyjuk hűlni. Közben vágjuk félbe a szilvákat, és magozzuk ki mindet. Ha kellőképpen kihűlt a krumpli, adjuk hozzá a lisztet, és az olajat, sózzuk meg, és kezdjük el összedolgozni. Amikor kezd tésztaállagú lenni, adjuk hozzá a búzadarát és a tojást is, majd keverjük össze alaposan.

 

Lisztezett felületen nyújtsuk ki, nagyjából félujjnyi vastagságúra. Ezután vágjuk a tésztát négyzetekre, és keverjük össze a porcukrot, vagy cukrot a fahéjjal. A megmosott, kimagozott szilvákat helyezzük a négyzetek közepébe, majd szórjuk meg fahéjas cukorral. Hajtsuk fel a tészta sarkait, kicsit nyomogassuk össze, formázzunk belőlük gombócot. Ügyeljünk arra, hogy nem szóródjon ki a fahéjas cukor belőle.

 

Ezután forrósítsunk fel vizet, amibe tettünk egy kevéske sót, és főzzük meg benne az elkészült gombócokat. Közben tegyünk zsemlemorzsát egy serpenyőbe, és lassú tűzön pirítsuk meg. A vízből szedőkanállal vegyük ki a megfőtt gombócokat, és forgassuk meg egyből mindet a pirított zsemlemorzsában. És már kész is vagyunk! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
301 403
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 470 141
Közösség
hirdetes

Szótár

Koppány

Koppány: Koppány vezér Géza magyar fejedelem rokonának, Tar Zerindnek a fia volt. A jelenleg... Tovább

A pálinka

A pálinka Hungarikum. Messze földön híres a magyar pálinka. Azt az italt nevezzük így, mely... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 201

Átlagos értékelés: 4.8

Ételek Gasztronómia