hirdetes

Színházak éjszakája Miskolcon

Pecze Csilla

Szombaton rendezik meg hazánkban  ötödik alkalommal a Színházak éjszakája nevű programsorozatot,melyben az erre karszalagot váltók , a részt vevő színházak  bármelyikébe ellátogathatnak. Lesznek olyan városok, ahol teljesen ingyenes lesz a teátrumok látogatása,például, Miskolcon.

 

Színházak Éjszakája Miskolc rekord

Idén a  Miskolci Nemzeti Színház  egyedi rekordra készül a Színházak éjszakája elnevezésű fesztivál keretein belül. A szombaton bemutatandó Az ember tragédiája című előadásban nemcsak a színházi társulat tagjai, hanem a nézők is megcsillanthatják tudásukat a párizsi színben.

A színházban Madách Imre klasszikus darabját Keszég László rendezésében láthatjuk majd. A párizsi szín, melyben a francia forradalmat mutatják meg a teljes színházi társulat mellett, énekkar, zenekar, és a nézők is szerepelni fognak.


A színház játszóhelyein és a próbatermekben öt különböző előadást láthatnak majd a kedves látogatók. 

hirdetes

Színházak Éjszakája Miskolc rekord

Az előadásokba betekintők  megnézhetik,mik folynak a kulisszák mögött , a darabok készülésének milyen fázisai  is vannak. 

A tragédia mellett még az Anna Karenina,  a Viktória, a Kivilágos kivirradtig, a Bakkhánsnők, a Csipike, az óriástörpe  című darabokat próbáit láthatjuk, valamint a Miskolci Nemzeti Színház zenekara is különleges meglepetéssel készül, méghozzá a festőtárban.


A májusi Színházünnepen Varga Zoltán egy festőperformansszal  drukkolt elő,mikor is a nézők előtt festette fel vászonra képét, melyet Tavasz címre  keresztelt el.Szombat este,a Színházak éjszakáján a következő módon lehet licitálni a képre:  egy papírra írják rá , mennyit ajánlanának a képért,  valamint nevüket, címüket, telefonszámukat.  Az éjszaka végén az összesítésnél a legmagasabb licitet ajánló fogja megnyerni a festményt.

hirdetes


A program ingyenes,viszont előzetes regisztrációhoz kötött, csak az első 350 regisztráló vehet részt az eseményen.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mátraszentimre

Mátraszentimre: Legnagyobb hegységünk, a Mátra egyik legnagyobb településéről van szó... Tovább

Tokaji aszú

Magyarországi tokaji borvidéken előállított tokaji aszú: Hungarikum. A Tokaji Aszú a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország