hirdetes

Meseszép mézeskalácsfalu a Dunakanyarban, Sződligeten

VN

Bizony, bizony közeledik már a karácsony, aminek elengedhetetlen, szerves kelléke a mézeskalács is. Ezért is nagyon örültünk, amikor ezt a szuper kezdeményezést megtaláltuk nektek: ingyenesen meglátogatható a mesébe illő Sződligeti mézeskalácsfalu. Már mutatjuk is a részleteket

Sződligeti mézeskalácsfalu 2022 nyitvatartás

Mese mézeskalácsfalu a mese Sződligeten

Sződliget nagyközség Pest megyében, a Váci járásban, a budapesti agglomerációban, a mesés Dunakanyarban, Budapesttől csupán 30 kilométerre. Csodálatos úti cél minden évszakra. A Dunakanyar látványa rendszerint mindenkit elvarázsol, legyen nyári szikrázó napsütés, vagy téli jégvirággal színezett mese ország. De nemcsak a Duna kanyarulatának különleges látványa miatt érdemes felkeresni Sződligetet, hanem azért is, mert egy nagyon különleges mézeskalács falvacskát építettek, ami ráadásul ingyenesen megtekinthető.

Mézeskalácsfalu Sződligeten

2022. november 27. és 2023. január 6. között 10–18 óráig bárki beszippanthatja a fahéjas mézeskalács illatot, és megnézheti a műalkotást a Sződligeti római katolikus templomban, ami egyébként a Szabadság téren található. Sződligeten már igaza hagyománya van ennek a kiállításnak, évek óta megrendezik, és egészen nagy népszerűségnek örvend. Hagyományos kalendáriumi ablaknyitások és a gyertyagyújtások is vannak a településen, aminek helyszíne a római katolikus templom előtere. A Tavalyi években csak pár napig lehetett megnézni a kiállítást, de idén az egész adventi időszakban megtekinthető a mézeskalácsfalu, aminek van egy-két különlegessége.

hirdetes

 

Miért olyan különleges a Sződligeti Mézeskalácsfalu?

Miről is szól az advent? Az ünnepi várakozásról, nem igaz? A Sződligeti mézeskalácsfalu is pont erről fog szólni. Ezért a kiállítás nem állandó, hanem folyamatosan változni fog az ünnepek közeledtével. Ez a környéken lakóknak jó hír, hiszen így minden adventi hétvégére különleges program juthat, újra és újra megnézni, és átélni az ünnepvárás szellemét.  A mézeskalácsfalu csak karácsony napjára fog kiteljesedni. A kiállítás tervezőinek ötlete alapján házikók illetve alkotások számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusban a várakozóknak ad karácsonykor. Hát nem csodálatod? És akkor még a legjobbat nem is mondtuk!

hirdetes

Te is készíthetsz mézeskalács házikót a Sződligeti mézeskalácsfaluba!

Szeretnél te magad is részese lenni a csodának? Jól esne látni, hogy milyen lelkesen nézik a mézeskalácsfalut, amiben a te kis házikód is szerepel? Ez az álmod valóra válhat, ugyanis az otthon készített mézeskalács házikókat is beillesztik a kiállításba. Kapd hát elő a legjobb mézeskalács receptedet, hívd a legügyesebb mézeskalács díszítő segédjeidet, és készítsetek egy különleges házikót a Sződligeti mézeskalácsfaluba! A leadási határidő 2022. november 26. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Körös-Maros Nemzeti Park

Körös-Maros Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. Az 1997-ben alapított... Tovább

Operaház

Operaház: a magyar operatársadalom első számú gyülekezőhelye, melyet a bécsi opera... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Gasztronómia Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!