hirdetes

Szükséges az oltás? Lehet, hogy ez az egyetlen járható út.

Bettina

Nem kell félni az oltástól, de még várni kell arra, hogy mindenki számára elérhető legyen. 

koronavírus oltás

Győrfi Pál – Országos Mentőszolgálat szóvivője Az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában nyilatkozta Győrfi Pál, hogy annyira az elején vagyunk még az oltási program, hogy korai bárkinek is idő előtt kétségbe esnie. Győrfi Pál szerint az emberek kezdik úgy érezni, hogy a vakcina jó és biztonságos, illetve kezdik az emberek elfogadni azt a helyzetet, hogy az eddigi helyzetek szerint a vakcina az egyetlen megoldás arra, hogy vissztérjünk a régi és megszokott világunkba.

koronavírus oltás

Győrfi Pál leszögezte, hogy nincs baj, de az egészségügyi dolgozóknak van még tenniük kell annak érdekében, hogy a kétségeket eloszlassák, és az embereknek segítsenek abban, hogy az oltást válasszák. Győrfi Pál emlékezteti az embereket arra is, hogy jól halad a regisztráció, mert már egymillióan jelentkeztek az oltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon, illetve postai úton is érkeztek jelentkezések a vakcinára. Arról sem szabad megfeledkezni Győrfi Pál elmondása szerint, hogy az egészségügyi dolgozók kapták meg először a Pfizer-vakcinát, de már kapják az idősek is, és hamarosan a veszélyeztetettekhez is eljut. Ez azt jelent, hogy az oltás nagyon gyorsan elérhetővé fog válni minden ember számára, hiszen nagyon gyors ütemben kapják meg az emberek. Ez jó hír, hiszen ha mindenki számára elérhető lesz rövid időn belül a vakcina, akkor nagyobb esélyünk van arra, hogy mielőbb visszatérjen minden a régi kerékforgásba.

hirdetes

Miniszterelnöki interjú:

Magyarország miniszterelnöke szerint inkább döntsünk az oltás mellett, mint ellene, illtve szerinte nem várni kell a vakcinára, hanem vakcinát kell szerezni. Hazánkban azok az emberek kapják meg először az oltást akik közvetlen veszélyben vannak. Magyarország felelőssége, hogy annyi vakcinát szerezzen ami elegendő arra, hogy mindenkit be lehessen oltani. Minden élet számít.

hirdetes

Magyarország miniszterelnökének a legfrisebb vakcinával való nyilatkozatát itt hallgathatod meg:

Szeretnénk emlékeztetni néhány dologra, amit megtehetünk azért, hogy a járványt visszaszorítsuk és megőrizzük saját és családunk egészségét:

  • minden alkalommal moss alaposan kezet, amikor hazaérkezel 
  • mindenhol hord a maszkot (kivéve otthon) és ezt cseréld rendszeresen
  • legyen nálad kézfertőtlenítő és ne feledd el használni
  • szorítsd vissza a személyes kapcsolataidat
  • lehetőség szerint kerüld el az idős korosztályt és a veszélyeztett embereket
  • ha van rá lehetőséged akkor rendelj házhoz és ne bevásárlóközpontban vásárolj

     

Következő oldalon friss híreket olvashatsz tovább a vakcina mennyiségével kapcsolatban.  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Weörös Sándor

Weörös Sándor: a 20. század első felének egyik legkiemelkedőbb író, költő alakja volt,... Tovább

Bács-Kiskun megye

Bács-Kiskun megye Magyarország legnagyobb területű megyéje, hiszen ide tartozik az ország... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!