hirdetes

Szüreti felvonulások, boros programok az ország legszebb helyein, 2022 őszén

VN

Sokan már most lógatják az orrukat, hogy véget ért a nyár, pedig szerintünk éppen most kezdődik az év legszebb időszaka: amikor a nap melengető sugarai édesre érlelik a zamatos szőlőfürtöket, és ebből mennyei nedűket: borokat készítenek. Idén szomorkodás helyett köszöntsd az őszt inkább az év legjobb programjával, vegyél részt egy szüreti mulatságon az ország legszebb helyszínein! 

Szüreti felvonulás 2022 ősz Balaton

Szüret a Badacsonyban

A Badacsony hazánk egyik legnépszerűbb borvidéke, amit nemcsak a finom borai, hanem a Balaton közelségének is épp ugyanannyira köszönhet. A Balaton bár általában nyári úti cél a Badacsony, illetve a Badacsonyi Szüret egy nagyon jó ok arra, hogy ősszel is célba vegyük! Szeptember 10-11. hétvégén ünnepelik meg a helyi borászok a zamatos nedűk napját, ekkor lehet itt nagy cindarattára, na meg finom borokra számítani. Néptáncegyüttesek, fúvószenekarok és tűzzsonglőrök is lesznek a borászok mellett a sorokban, úgyhogy biztosan senki sem fog unatkozni! Facebook esemény ITT!

Szüret Szekszárdon

Szekszárdban az év legjobban várt, és egyben legnagyobb eseménye is a szüret, ehhez méltó módon hatalmas mulatságot csapnak annak megünneplésére, hogy beérett a szőlő, és jó bor lesz belőle. Minden évben szeptember harmadik hétvégéjén zajlik a Szekszárdi Szüreti Napok, ami most éppen szeptember 15-18 közé esik. Tényleg hatalmas mulatságot csapnak a helyiek, és várnak minden érdeklődőt koncertekkel, kiállításokkal, kézműves vásárral, és nem utolsó sorban a tájegység jellegzetes étkeit és borait is meglehet majd kóstolni, az i-re a pont pedig a legendás szüreti felvonulás, „Szüret Táncos Párja” választás! Pénteken fellép Kökény Attila & Zséda is, és még sok-sok izgalmas programmal készülnek ezen kívül is. Csatlakozz a Facebook eseményhez!

hirdetes

Szüret Mórban

A Móri borvidék sem maradhat ki a szüreti mulatságokból idén sem! Fergeteges boros programmal várják a szórakozni vágyó közönséget. Ilyenkor  a város egésze átalakul egy igazi nyüzsgő vidékké, melynek minden szeglete az ide érkezőek szórakoztatását szeretné teljessé tenni. Kiállítások, irodalmi programok, sportversenyek, Dumaszínház, ABBA & QUEEN Show, Margaret Island koncert, utcabál, jó borok, és minden mi jó! Viszonylag az ősz későbbi felében szeptember 29. és október 2. között kerül megrendezésre, infók ITT.

hirdetes
 

Szüret Tokajban

A Tokaji boroknak nincsen párja! Nem lehet, hogy éppen ez a legendás hely maradjon ki a szüreti vigadalomból, nem is fog! Idén 90. alkalommal rendezik meg a Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napokat, ami egyel több ok, hogy idén ezen a jubileumi alkalmon te is részt vegyél! Szeptember 30 és október között várják jó borokkal a Kossuth-téren az érdeklődőket. Természetesen felvonulás, és izgalmas programok is lesznek itt is, nem kisebb név lép fel, mint hazánk legnépszerűbb együttese, a Bagossy Brothers Company, valamint Tóth Vera, de lesz Budapest Bár koncet, és ott lesz a Lóci Játszik nevű zenekar is. Ti bevéstétek már a naptárba? Nyomjatok egy ’Ott leszek”-et Facebookon is!

Szüret Balatonfüreden

Ha már Badacsonnyal kezdtük a sort, akkor nem maradhat ki a Balaton másik híres neves boros produkciója sem, Balatonfüred Szüreti fesztiválja, azaz Füredi szüret.  Október legközepéén, egészen pontosan október14-16. között változik át a csodás balatoni város egy igazi boros paradicsommá. Látványos menet lesz borlovagrendekkel, mutatványokkal és díszfogatokkal. Irány a Tagore Sétány Balatonfüreden, ahol a borkultúra kínálása mellett tartalmas programokat nyújtanak a zeneszeretőknek, a gyerekeknek és a gasztronómia iránt érdeklődőknek egyaránt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Árpádsávos zászló

Árpádsávos zászló: Az árpádsávok a kései Árpád-háziak által használt, vörössel és... Tovább

Nemzeti Múzeum

Nemzeti Múzeum: Budapest egyik legnagyobb múzeuma a Magyar Nemzeti Múzeum országos múzeum, mely... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!