notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sorra büntetik a magyarokat horribilis összegekre külföldön

hirdetes

Sorra büntetik a magyarokat horribilis összegekre külföldön, tudd meg, miért!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hihetetlen, pedig mégis igaz, több ezer magyar autóst büntettek már meg külföldön, a most következő cikkben elmondjuk, mire kell odafigyelned, ha autóba ülsz!

Sorra büntetik a magyarokat horribilis összegekre külföldön

 

Rengeteg magyar autósra szabtak ki büntetést külföldön, leginkább Ausztriában, az osztrák rendőrség ugyanis bekeményített, csak úgy szórják a csekkeket, némelyik nem kis összegről szól, volt, akinél megközelítette az összeg az egy millió forintot is! Sokan nem tudják, de hála Az Európai Unió törvényeinek, most már nem lehet elbújni, a bírságot mindenképpen ki kell fizetnünk, máskülönben még a behajtó is megjelenhet nálunk.

 

Az osztrák hatóságok levélben értesítik a megbírságolt sofőröket, megdöbbentő, de a levélen se pecsét, se aláírás, se fénykép, se bizonyíték nincs, mégis hivatalos felszólításról van szó, amit a járási elöljáróság küld. Egy szakjogász azt tanácsolta, hogy először bizonyosodjunk meg arról, hogy valóban az arra jogosult hatóság állította-e ki a levelet, és ha így van, fizessünk, mert nincs más választásunk, ha nem fizetünk, elég kellemetlen meglepetések érhetnek…

 

Sokan azt sem tudják, hogy Magyarország és Ausztria között megállapodás van érvényben, mely a közlekedési szabálysértések miatt kiszabott pénzbírságok behajtásához nyújt kölcsönös segítséget, 70 eurónál magasabb bírság esetén. Nézzük, miért büntetik meg leginkább a magyar autósokat, a következő oldalon elmondom, mire figyelj oda!

hirdetes

 

Sorra büntetik a magyarokat horribilis összegekre külföldön

 

Gyorshajtás

Nagyon komolyan veszik és durván ellenőrzik! Szabálysértési eljárást, komoly pénzbírságot és akár a jogosítvány fél évre történő bevonását is maga után vonhatja! 

 

IGL, a rettegett tábla!

10 éve létezik, de a legtöbb magyar sofőrnek fogalma sincs arról, hogy mit jelent a tábla. Az “IG-L” átmeneti sebességkorlátozást jelent, ha megszegjük, nagyon durva bírságot kaphatunk!Légyszennyezés és zajártalom elleni védelem céljából találták ki!Mérsékelt sebességnél ugyanis alacsonyabb a fogyasztás és kevesebb üzemanyagból kevesebb káros kipufogógáz termelődik. HA az IGL táblát látjuk, akkor azt jelenti, hogy azon az adott útszakaszon túl magas a légszennyezettség, így csökkenteni kell a sebességet. Ha az itt említett sebességet túllépjük, akkor nem gyorshajtásért kell felelnünk, hanem, környezetkárosításért. A jogszabály szerint a környezetvédelmi bűncselekmény büntetési tétele viszont elérheti a 2 800 eurót (~850 ezer forint) is!

 

Kötelező felszerelés hiánya, hiányossága

November 1. és április 15. között télies útviszonyok esetén a járművek csak téli gumival és hólánccal felszerelve közlekedhetnek. A legkisebb büntetés 35 euro, a legmagasabb akár 5000 euro is lehet!Sőt ha nagyon súlyos a szabálysértés, akár az autót is kivonhatják a forgalomból!Ne feledjük, hogy a jól láthatósági mellény is kötelező!!! A következő oldalon folytatom!

 

Forrás

 

Sorra büntetik a magyarokat horribilis összegekre külföldön

 

Követési távolság megsértése

A követési távolságot követési távolságmérő készülékekkel mérik, a 0,8 másodperces követési távolság betartása mindenkire nézve kötelező!

 

Alkohol fogyasztása

Ausztriában nincs zéró tolerancia, a megengedett véralkohol szint 0,5 ezrelék. Ez a szabály ugyan, de ennél alacsonyabb véralkohol szint esetén is intézkedhet a rendőr! Elveheti a slusszkulcsot (ha úgy ítéli meg), és bírságot is kiszabhat (3 ezer euróig), de a jogosítványt nem vonhatja be. VIGYÁZAT, mert 1,6 ezrelék feletti véralkoholszint esetén legkevesebb hat hónapra vonják be a jogosítványt és az elkövetőnek akár 6 000 eurós büntetést is kiszabhatnak.

 

Nem szabályos parkolás

Ha rossz helyen parkolunk, a bírság 20-50 euró lehet. Ha úgy parkolunk, hogy ezzel a közlekedést akadályozzuk, akkor elvontathatják az autót és körülbelül 200 euróba fog kerülni, hogy visszaszerezzük.

 

Forrás

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
441 912
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
892 734
Közösség

Szótár

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc: az 1848–49-es forradalom és szabadságharc... Tovább

Milleniumi emlékmű

Milleniumi emlékmű: A millenniumi emlékmű avagy ezredévi emlékmű Budapesten, a városligeti... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 204

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Európa Hírek Külföld Magyar Utazás