hirdetes

Sorra büntetik a magyarokat horribilis összegekre külföldön, tudd meg, miért!

Sz.F.

Hihetetlen, pedig mégis igaz, több ezer magyar autóst büntettek már meg külföldön, a most következő cikkben elmondjuk, mire kell odafigyelned, ha autóba ülsz!

Sorra büntetik a magyarokat horribilis összegekre külföldön

Rengeteg magyar autósra szabtak ki büntetést külföldön, leginkább Ausztriában, az osztrák rendőrség ugyanis bekeményített, csak úgy szórják a csekkeket, némelyik nem kis összegről szól, volt, akinél megközelítette az összeg az egy millió forintot is! Sokan nem tudják, de hála Az Európai Unió törvényeinek, most már nem lehet elbújni, a bírságot mindenképpen ki kell fizetnünk, máskülönben még a behajtó is megjelenhet nálunk.

Az osztrák hatóságok levélben értesítik a megbírságolt sofőröket, megdöbbentő, de a levélen se pecsét, se aláírás, se fénykép, se bizonyíték nincs, mégis hivatalos felszólításról van szó, amit a járási elöljáróság küld. Egy szakjogász azt tanácsolta, hogy először bizonyosodjunk meg arról, hogy valóban az arra jogosult hatóság állította-e ki a levelet, és ha így van, fizessünk, mert nincs más választásunk, ha nem fizetünk, elég kellemetlen meglepetések érhetnek…

Sokan azt sem tudják, hogy Magyarország és Ausztria között megállapodás van érvényben, mely a közlekedési szabálysértések miatt kiszabott pénzbírságok behajtásához nyújt kölcsönös segítséget, 70 eurónál magasabb bírság esetén. Nézzük, miért büntetik meg leginkább a magyar autósokat, a következő oldalon elmondom, mire figyelj oda!

hirdetes
Sorra büntetik a magyarokat horribilis összegekre külföldön

Gyorshajtás

Nagyon komolyan veszik és durván ellenőrzik! Szabálysértési eljárást, komoly pénzbírságot és akár a jogosítvány fél évre történő bevonását is maga után vonhatja! 

IGL, a rettegett tábla!

10 éve létezik, de a legtöbb magyar sofőrnek fogalma sincs arról, hogy mit jelent a tábla. Az “IG-L” átmeneti sebességkorlátozást jelent, ha megszegjük, nagyon durva bírságot kaphatunk!Légyszennyezés és zajártalom elleni védelem céljából találták ki!Mérsékelt sebességnél ugyanis alacsonyabb a fogyasztás és kevesebb üzemanyagból kevesebb káros kipufogógáz termelődik. HA az IGL táblát látjuk, akkor azt jelenti, hogy azon az adott útszakaszon túl magas a légszennyezettség, így csökkenteni kell a sebességet. Ha az itt említett sebességet túllépjük, akkor nem gyorshajtásért kell felelnünk, hanem, környezetkárosításért. A jogszabály szerint a környezetvédelmi bűncselekmény büntetési tétele viszont elérheti a 2 800 eurót (~850 ezer forint) is!

Kötelező felszerelés hiánya, hiányossága

November 1. és április 15. között télies útviszonyok esetén a járművek csak téli gumival és hólánccal felszerelve közlekedhetnek. A legkisebb büntetés 35 euro, a legmagasabb akár 5000 euro is lehet!Sőt ha nagyon súlyos a szabálysértés, akár az autót is kivonhatják a forgalomból!Ne feledjük, hogy a jól láthatósági mellény is kötelező!!! A következő oldalon folytatom!

hirdetes

Forrás

Sorra büntetik a magyarokat horribilis összegekre külföldön

Követési távolság megsértése

A követési távolságot követési távolságmérő készülékekkel mérik, a 0,8 másodperces követési távolság betartása mindenkire nézve kötelező!

Alkohol fogyasztása

Ausztriában nincs zéró tolerancia, a megengedett véralkohol szint 0,5 ezrelék. Ez a szabály ugyan, de ennél alacsonyabb véralkohol szint esetén is intézkedhet a rendőr! Elveheti a slusszkulcsot (ha úgy ítéli meg), és bírságot is kiszabhat (3 ezer euróig), de a jogosítványt nem vonhatja be. VIGYÁZAT, mert 1,6 ezrelék feletti véralkoholszint esetén legkevesebb hat hónapra vonják be a jogosítványt és az elkövetőnek akár 6 000 eurós büntetést is kiszabhatnak.

Nem szabályos parkolás

Ha rossz helyen parkolunk, a bírság 20-50 euró lehet. Ha úgy parkolunk, hogy ezzel a közlekedést akadályozzuk, akkor elvontathatják az autót és körülbelül 200 euróba fog kerülni, hogy visszaszerezzük.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tisza-tó

Az ország harmadik legnagyobb tava. Nem annyira mély, sok helyen lápos. Nagy része a... Tovább

Színes Tv

Színes Tv: magyar találmány. A színes televíziót az USA-ban az 1950-es években vezették be.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Külföld Magyar Utazás