hirdetes

Nyári tábori élmények otthon: szuper otthoni programok a nyári szünetre

VN
Tábori játékok otthon

Művészi elfoglaltságok gyerekeknek

Ha csendesebb, pihenős napot szeretnél tartani (nem csak a gyerekeknek, hanem magadnak is), akkor a kézműves és egyéb alkotóprogramok remek választások ezekre az alkalmakra.

Természetfotózás

Menjetek el egy nagy természetjáró sétára valahol a közelben, és vigyétek magatokkal a családi fényképezőgépet is. Persze erre a telefon is használható, de mégsem az az igazi! A kész képek közül a legjobbakat kinyomtathatjátok, és behelyezhetitek a családi albumba!

Ékszerkészítés

Szerezz egy ékszerkészítő szettet és csináljatok néhány látványos karkötőt, nyakláncot, vagy épp fülbevalót a gyerekekkel. Ezeket aztán oda is ajándékozhatják a barátoknak, családtagoknak, vagy saját maguk is viselhetik őket.

Festés és rajzolás

Az udvaron, kertben annyi mindent találni, amit érdemes megörökíteni egy darab papíron. Ha nincs ilyesmi, akkor rakj össze néhány csinos összeállítást a gyerkőcöknek, amit a szabadban megrajzolhatnak vagy megfesthetnek maguknak.

hirdetes

Szappankészítés

Az interneten temérdek házi készítésű szappan útmutatóra lelhetsz. Készítsetek néhányat kedvenc esszenciaolaj illataitokkal!

Szabadtéri kalandok

Nincs nyári tábor ezek nélkül!

hirdetes

Túrázás

Egy jó túraútvonal akár egész napos aktív elfoglaltságot kínálhat az egész család számára. Ne felejts el elegendő elemózsiát és naptejet pakolni!

Kempingezés

Kempingezni nem csak az erdőben, vagy egy tisztáson lehet! Ha van sátrad, állítsd fel azt otthon, az udvaron, és már ebbe is vond be a gyerekeket, hogy fejleszd a kézügyességüket. Ez után rakjatok tábortüzet, és süssetek rajta valami finomat, miután elaludnátok a sátorban!

Kincskeresés

Egy jó kincskeresés órákon át lefoglalhatja a gyerekeket a szabadban. Egy kis kreativitással témát is választhatsz hozzá, és a nyomokat is úgy írhatod meg, hogy a gyerekek tanuljanak is belőle. A jutalom lehet valamilyen finomság, vagy akár egy új játék is.

Csillagvizsgálás

Keressetek egy olyan helyet a közelben, ahol nem túl nagy a fényszennyezés, és csodáljátok meg a csillagokat az éjszakai égbolton. Keressétek meg a legismertebb csillagjegyeket, és ne felejtsétek el a távcsövet sem (ehhez nem feltétlenül kell csillagvizsgáló felszerelés). Ha szerencsétek van, még hullócsillagot is láthattok!

Kertészkedés

Akár egy meglévő, méretesebb kert karbantartásáról van szó, akár egy kis konyhakertet szeretnél kialakítani a portán, a gyerekeket is bevonhatod ebbe a hasznos programba, és megtaníthatsz nekik néhány hasznos dolgot is a növényekről.
 

A következő oldalon is osztunk meg még jó néhány szuper ötletet, lapozz még egyet a tökéletes otthoni tábor megszervezéséhez!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rendezvényhelyszín

Rendezvényhelyszín hotelben   Ha rendezvényhelyszín, akkor hotel? Számtalan előnyt... Tovább

Zsolnay Kulturális Negyed

Zsolnay Kulturális Negyed: A Zsolnay Kulturális Negyed a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Programajánló Szórakozás