hirdetes

Ki ne emlékezne jó szívvel a táborozásra?

Pi

A 80-as években már hatalmas sikernek örvendtek az ifjúsági táborok, melyek általában a Balaton mellé szerveződtek és melyek gyorsan olyan nagy népszerűségre tettek szert, hogy a kezdeti éveket követően a szülők szinte már kérdés nélkül íratták be a gyerekeiket a nyári iskolai kikapcsolódásokba.

Ki nem táborozott anno?

Én magam is megjártam jó pár ilyen tábort és úgy gondolom mind a mai napig, hogy ezek voltak gyerekkorom legjobb és legszebb nyarai.
Az akkor Balatonboglár-Balatonlelle között található táborokban-hála a pedagógus szülőknek- volt lehetőség sokat tanulni, barátkozni, életre szóló élményeket szerezni.

Érdekes volt, hogy jó pár évvel később, mikor valamilyen órai beszélgetés során szóba kerültek a 90-es évek korai tábori nyarai, akkor a sokat látott és tapasztalt szintén sokat táboroztató pedagógusok szinte megrökönyödve hallgatták a beszámolóimat ezekről az eseményekről. Gyerekfejjel teljesen más dolgokra figyeltem oda mint ők. Nekem minden új volt és nagyszerű, a tábori ételek és élmények, a záró eseménynek számító máglya „körülülése”, a versenyek és még sokáig sorolhatnám.

hirdetes

Ugyan akkor fogadni mernék arra is, hogy a retro cikkeken „felnövő” olvasónak is van ezernyi élménye ezekről a nyarakról. De persze érdekes az is, hogy manapság ezek a dolgok hogyan működnek. Ezért csak bátorítani tudok mindenkit, hogy a bejegyzés alatt ossza meg élményeit, hogy ki hogyan élte meg a táborozások örömeit-bánatait!

Egy kis hangulat fokozásnak, múltidézésnek jöjjön a következő oldalon egy tábori videó a múltból.
Jöjjenek az emlékek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szepesi György

Szepesi György: magyar rádiós sportkommentátor, „az Aranycsapat tizenkettedik... Tovább

Meteor-barlang

Meteor-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. Bódvaszilas... Tovább

Tovább a lexikonra
Retró
X
Kövess minket facebookon!