hirdetes

90-es évek őrülete

Pi

A 90-es évek sok furcsaságot hoztak magukkal. A jövő majd egészen biztosan megítéli, hogy milyenek is voltak azok az évek, de egy biztos: technikai szinten abban az évtizedben nagyot lépett előre a világ.

Tamagocsi anno

Persze nem minden elgondolás volt hasznos. Az akkori kor embere ma is pontosan emlékszik rá és a hasznosság tekintetében biztosan így gondolkodik. A Tamagocsiról fogunk most megemlékezni.
A Tamagocsi tulajdon képpen egy kulcstartóba zárt háziállat volt. Ha valamire alkalmas volt, akkor egy kis felelősségérzetet hozott a fiatalok életébe, hiszen erről a „kis állatról” gondoskodnia kellett a tulajdonosának. Minden más tekintetben azonban haszontalan volt.

 A Tamagocsi ötlete természetesen Japánból származott. Alapvetően kulcstartóként is funkcionált, de gyorsan a gyerekek kedvencévé vált. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 76 millió példányt adott el a gyártó cég. Mai szemmel érthetetlen módon a japán boltok eleinte megtagadták a Tamagocsi árusítását.  Egy évvel a megjelenése, valamit a kezdeti bukkanók után, a játék világszerte hihetetlen nagy kedvenccé vált, és gyerekek milliói akartak egy-egy példányt maguknak. Ezt nem kevés marketingmunkának lehetett betudni.

hirdetes

Aki emlékszik rá annak felelevenítjük, aki meg nem tudja elképzelni, annak elmeséljük: ezt a kis elektromos háziállatot etetni, tanítani, ápolni kellet, és ha a szükség úgy hozta, az alomcsere sem maradhatott el. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Baranya megye

Baranya megye országunk déli, dél-nyugati csücskében található. Délről Horvátország... Tovább

Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára

Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára: alapítása gróf Teleki József, az MTA első elnöke... Tovább

Tovább a lexikonra
Retró
X
Kövess minket facebookon!