hirdetes

10 tanulságos vakációhelyszín családoknak

B. Á.
10 tanulságos vakációhelyszín családoknak

Bergen – Norvégia

Bergen elbűvölő öbölvárosa Norvégia egyik fontos kulturális és történelmi központja. A gyerkőcök a Bergen Maritime Museumban közelebbről is megismerkedhetnek a norvég hajózás történetével és a tengerjárók életének különlegességeivel. Bergen nincs túl messze északon, ezért nem kell az év minden részében túl zord körülményekre számítani, de még így sem kell sokat utazni, hogy az ember lélegzetelállító fjordokat és más természeti csodákat láthasson.

Sedona – Arizona, Egyesült Államok

Az Arizonai Seodnát az őshonos amerikai törzsek különleges sziklái és természetes szépsége miatt egykor szent földnek tartották. A horizonton is túlnyúló erdőkkel fedett sziklás vidék tökéletes az olyan családok számára, akik egy életre szóló túrára, kerékpározásra és felfedezésre vágynak. A helyi Pink Jeep Tour túra során az érdeklődőket megcsodálhatják a környék leghíresebb sziklaképződményeit és gazdag állatvilágát.

hirdetes

Athén – Görögország

Az ókori történelem kedvelői nem csak Rómába látogathatnak el, ha felbecsülhetetlen értékű történelmi ereklyéket szeretnének látni. Athén a híres Akropolisz otthona, ahol a romos épületeken kívül egy gazdag, ókori kincsekkel teli múzeumot is találunk. Egy elektromos kerékpártúrára is be lehet fizetni, amely során megcsodálhatjuk Zeusz templomát, Hadrianus boltívét és más elképesztő maradványokat egy szinte elfeledett korból.

Alaszka – Egyesült Államok

Ha valaki a természetbe kívánkozik, és nem rest átutazni érte a fél világot, akkor arra életre szóló kalandok várnak Alaszka vadregényes tájain. Az amerikai államban található a Wrangell-Saint Elias Nemzeti Park, a legnagyobb az egész Egyesült Államokban. Itt aztán bőven lehet túrázgatni, csónakázni, és persze megfigyelni a helyi állatvilág csodáit. A ritkán lakott államnak meglepően gazdag és hosszú történelme van, amit szintén érdemes felfedezni, ha az ember több tudással kíván hazatérni vakációjából. Ismerd meg a hagyományos alaszkai totemfaragás, néptáncok, és zene világát!

hirdetes

Dél-afrikai Köztársaság

A Dél-afrikai Köztársaság az elmúlt években egyre felkapottabbá vált az utazók körében, ami többek között gazdag, egzotikus állatvilágának, mesés hegyvidékeinek, nyüzsgő városi életének és festői tengerpartjainak köszönhető. Az élővilág rajongóinak érdemes befizetni egy szafarira, ahol a gyerekek olyan állatokat láthatnak természetes élőhelyükön, amikkel addig csak az állatkertekben találkozhattak (vagy talán még ott sem). Az aktívabb kikapcsolódás hívei meghódíthatják a Table-hegyet (vagy választhatják a pihentetőbb felvonókabinos megközelítést is) Fokvárosban, vagy meglátogathatják a Johannesburgi Apartheid Múzeumot, hogy megismerkedhessék az ország történelmét.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kürtőskalács

Kürtőskalács:Hungarikum, bár az utóbbi években külföldről is érkezett igény a... Tovább

Budapesti Állatkert

Budapesti Állatkert: országunk első számú állatkertje.  A Fővárosi Állat- és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek